TMO’dan ramazanda spekülatif fiyat artışına önlem

Ramazanda bazı ürünlerde yaşanabilecek spekülatif fiyat artışlarına karşı TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’dan açıklama geldi.

TMO’dan ramazanda spekülatif fiyat artışına önlem

Ahmet Güldal, TMO’nun gıda arz güvenliği için çok önemli bir kurum olduğuna dikkati çekerek, stoklara sürekli takviye yaptıklarını bildirdi.

Piyasayı regüle ettiklerini anlatan Güldal, “Un ve hayvan yemi regülasyonu yapıyoruz. Özellikle tarım ürünlerinde herhangi bir eksiklik olmaması için iç alımlara ilave olarak dış alımlarla da kendimizi en kötü senaryoya göre hazırlıyoruz. Stoklarımız güçlü ve yeterli. Özellikle bazı ürünlerde spekülatif fiyat artışlarını önleyecek stoklarımız da var, yetkilerimiz de var. Biz bunları kullanmaya hazırız, zaman zaman da kullanıyoruz.” dedi.

Güldal, TMO’nun görev alanında başta bakliyat ve hububat ürünleri geldiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Ayçiçeği yağı (5 kilogram) geçen yıl hazirandan itibaren 135 liradan satılıyor. Piyasa da bizim fiyatlarımıza gelmiş durumda. Pirinç, mercimek, fındık ürünleri ve üzüm ürünlerini başta Tarım Kredi Marketlerin tamamında, TMO satış yerlerinde ve PttAVM üzerinden satıyoruz. Tüketicilerimiz bu ürünleri çok ucuz fiyata temin edebilirler. Özellikle ramazan dolayısıyla ürünlerimizin ambalajlanmasını, paketlenmesini ve sevkiyatını 2-3 misli artırdık. Herkes TMO ürünlerine ulaşabilsin diye ürünlerimizi sevk ediyoruz. TMO’nun fiyatları şu anda piyasadaki en uygun fiyatlar. Hazirandan bu yana ürünlere zam yapmadık. Şu anda da bir zam yapmayacağız.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir