TMO’nun bin liralık prim desteği ne zaman ödenecek? İşte cevabı..

Toprak Mahsulleri Ofisi, 2022 yılı hububat alım fiyat ve politikalarına yönelik bir açıklama yaptı. TMO, yaptığı açıklamada ürününü TMO’ya satan çiftçiye ödenecek prim desteğinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl sonbahar hububat ekim döneminde ödeneceğini bildirdi.

TMO’nun bin liralık prim desteği ne zaman ödenecek? İşte cevabı..

Toprak Mahsulleri Ofisi, 2022 yılı hububat alım fiyat ve politikaları belli oldu. Buna göre, TMO çiftçiden ürün alımında hiçbir kota uygulamayacak.

Çiftçi, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ÇKS kaydı bulunan üreticiler cins ve kota sınırlaması olmadan bu ürünlerini TMO’ya satabilecekler.

Ürününü TMO’ya satan çiftçiye verilecek, buğdayda 1000 TL, arpada 500 TL prim desteğinden yararlanabilmek için, çiftçinin ürünlerini 1 Eylül’e kadar TMO’ya satması gerekiyor.

Peki buğday ve arpada prim desteği çiftçiye ne zaman ödenecek? Hububat Alım Primi ödemeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2022 yılında,
sonbahar hububat ekim döneminde yapılacak.

Çiftçi prim desteğinden yararlanabilmek için TMO’ya ne kadar ürün satması gerekiyor? Hububat alım primi, Bakanlık tarafından belirlenen ortalama verim ile ÇKS’de kayıtlı alana göre oluşan üretim miktarının 2 katına kadar, TMO’ya satılan buğday ve arpa için verilecek.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir