Tokat yine sallandı: Bölgede ilginç bir hareketlilik var

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, bölgede ilginç bir hareketlilik olduğunu söyledi. Akçığ “İlk yapılacak işlem, vatandaşların bir müddet binalarına girmemeleri. Sağlam binalara da gelecek öneriler doğrultusunda dönmeli.” diye konuştu.

Tokat yine sallandı: Bölgede ilginç bir hareketlilik var

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre saat 18.11 sıralarında merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

5,99 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

5,6’lık depremin ardından Sulusaray’da en büyüğü 3,5 olan artçı depremler de oldu.

AFAD SON BİLGİLERİ PAYLAŞTI

AFAD’dan yapılan son açıklamada şu bilgiler verildi:

“Bugün, saat 18.11’de Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Tokat ve Yozgat il AFAD, Jandarma, Emniyet ekipleri ve diğer görevli personelle saha taramaları yapılmaktadır.

Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezleri’ne toplam 231 ihbar gelmiştir.

Can kaybı bulunmamaktadır.

Tokat ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Yozgat ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1 helikopter, Jandarma’dan 1 İHA sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.”

‘BÖLGEDE İLGİNÇ BİR HAREKETLİLİK VAR’

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ yaşanan depremle ilgili NTV’de şunları söyledi:

“Daha büyük bir depremin öncüsü olabilir mi? Kişisel görüşüm, Kuzey Anadolu Fayı 1999’a kadar evrimini tamamladığı için daha büyük bir depremin olmaması gerekir. Bu sarsıntının lokal ve daha küçük faylarda oluşan bir deprem olduğunu düşünüyorum.

Depremlerden kaçma şansımız yok. Türkiye’nin yaklaşık yüzde 90’ı deprem sınırının içinde. Depremlerde maalesef en büyük hasarı eski veya kurala uygun yapılmamış yapı stoğunda görüyoruz. Bizim bu depremleri yaşamaya alışmamız lazım. Artçılar gelmeye başladığına göre bu deprem sönümleniyor diyebiliriz. Gelişigüzel bir olay olduğu için daha evvel olan 4 küsürlük depremlere baktığımızda bölgede ilginç bir hareketlilik var. Görebildiğim kadar sönümlenmeye doğru gidebilir. İlk yapılacak işlem, vatandaşların bir müddet binalarına girmemeleri. Sağlam binalara da gelecek öneriler doğrultusunda dönmeli.

Bence risk, afet ve kriz yönetiminde. Bütün belediye başkanlarının önerdiği kentsel dönüşüm kavramı üzerinde birleşmemiz lazım. Tüm Türkiye’nin birleşmesi lazım.”

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI: BELLİ BAŞLI KONUTLARDA SIKINTILAR VAR

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu “Şehir merkezinde ciddi bir durum yok. Sulusaray’da belli başlı konutlarda sıkıntılar var.” dedi.

SULUSARAY BELEDİYE BAŞKANI: BUĞDAYLI KÖYÜNDE BAZI EVLER YIKILDI

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç da Sulusaray’a bağlı Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığını ve ekiplerin yönlendirildiğini söyledi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir