Trabzonspor’un eski başkanları, TSYD Trabzon Dergisi’ne konuştu, şampiyonluğa koşan takımın dününden örnekler verip bugünü değerlendirdi.
‘DOĞRU HAMLELER BAŞARIYI GETİRDİ’
Trabzonspor Kulübü kurucuları arasında yer alan Salih Erdem, “2011 yılında şampiyonluğu göz göre göre elinden alınan Trabzonspor; bu sene şampiyonluğa en yakın. Yıllarca aradan sonra şampiyonluk, bu kenti bu camiayı çok rahatlatacaktır. Çünkü; bu şehir bunu hak etti. Yalnız şimdiden her tarafa şampiyon olduk diye yazmak biraz heyecanlı ve aceleci davranış. Tam destekle birlikte birkaç hafta daha sabır” dedi.
‘TRANSFERLERDE HATA YAPMAMAK ÖNEMLİ’
“Transferlerde hata yapmamak önemli” diyen Salih Erdem, “Bu yıl bu konuda kulüp çok iyi. Özellikle bizim yapımıza, anlayışımıza ve bünyemize uyacak oyuncuları bulmak önemliydi. Dış transferde titiz ve ekonomik davranılmasına devam edilmeli. Esas olan bu sezon olduğu gibi o oyuncuları bir arada kaynaştırmaktır. Ama başarı sadece yıldız isimlerle gelmez. Bir yandan da takımı gençleştirme çalışmaları var bu çok önemli ve doğru hamle. Yönetimin kurmayları güzel işler yapıyor. Seni hedefe ulaştıracak oyuncu profili, seni her hangi bir sebeple bırakıp gitmeyecek ve yarı yolda bırakmayacak olan kendi evladındır. Tabi ki Trabzon dışından kaliteli isimler ve faydalı olabilecek yabancı isimlerde olabilir ama takımda yerli oyuncu sayısı hatırı sayılır olmalı. Son yıllarda çok teknik adam değişikliği olmuştu, bundan artık hızla uzaklaşmalı. İsim güvenilirse kim olursa olsun, mesela; Abdullah Avcı’ya uzun süre istikrar gösterilmeli” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR