Tunus’un güneyinde bulunan Cerbe Adası’nda yer alan Ghriba Sinagogu yakınında dün akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Tunus İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada sinagog yakınında bulunan donanma tesisinde silah sesi duyulduğu belirtildi.
4 KİŞİ ÖLDÜ 9 KİŞİ YARALANDI
Tesiste bulunan güvenlik güçlerinin silahına ele geçiren saldırganın çevreye rastgele ateş ettiği kaydedildi. Güvenlik güçlerinin hedef alındığı öğrenilen saldırıda 2’si güvenlik görevlisi ve sinagog yakınında bulunan 2 turist olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırının nedeni henüz bilinmezken olayda 9 kişi de yaralandı.
Afrika’nın en eski sinagoglarından biri olan Ghriba Sinagogu 4 Mayıs’ta kapılarını Yahudi toplulukları için açmıştı. Her yıl dünyanın farklı bölgelerinden yüzlerce Yahudi ibadet için Cerbe adasında bulunan Ghriba sinagoguna geliyor.
YORUMLAR