Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da kutlayacak! İşte program

Türk İş Konfederasyonu, 1 Mayıs İşçi Bayramını bu yıl Bursa’da kutlayacak. Türk İş Bursa Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, 1 Mayıs yürüyüşünün FSM Bulvarında, kutlamaların da FSM Hastane Alanında yapılacağını açıkladı.

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da kutlayacak! İşte program

Haber: SİMLANUR İNCE

Kamera: MESUT ERDOĞAN

Türk İş Sendikası Bursa Temsilciliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda gerçekleştirecekleri programı açıklayacakları basın toplantısını Merinos Gönül Dostları’nda gerçekleştirildi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Bursa’da gerçekleştirilecek program hakkında bilgi veren Türk İş Bursa Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, “Ekonomik krizin nedeni biz değiliz. Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya, kayıt dışı istihdama, taşeronlaşmaya, sendikasızlaşmaya dur diyoruz. İnsan onuruna yakışır, yaşam ve çalışma şartları istiyoruz. 1 Mayıs’ta FSM’den Hastane Alanına doğru saat 08.30’da kortej başlayacak. Saat 10.00 gibi hastane alanında programımıza Hastane Alanı’nda başlayacağız” diyerek 1 Mayıs programlarını açıkladı.

TÜRK-İŞ’İN KAÇ ÜYESİ VAR?

Türk-İş’in 34 tane sendikası olduğunu belirten Biçer, şube sayılarının Türkiye genelinde 460 tane olduğunu ifade etti. Türk-İş’in 5 tane de bölge temsilciliği olduğunu söyleyen Biçer, 76 ilde de il temsilcilikleri olduğunu vurguladı. Üye sayıları hakkında bilgi veren Biçer, “1 milyon 350 bin üye sayımız var. Türkiye’de sendikalı çalışan üyemiz 2 milyon 495 bin. Yani 15.22 üyesi sendikalaşmış olan bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Sendikası olmak üzere 2 tane de sendikamız var. Birisinde 2 bin 626, Gazeteciler Sendikası’nda da 2 bin 87, toplam 4 bin 713 üyemiz var” dedi.

“MERKEZ BANKASI’NIN 128 BİN LİRAYI YOK ETMESİNİN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ”

Sahada ve hazırladıkları 1 Mayıs afişinde ‘ekonomik krizin sebebi biz değiliz’ vurgusu yaptıklarını belirten Biçer, “Yoksulluğa, hayat pahalılığına karşı söylemek istediğimiz Merkez Bankasının 128 bin lira yok etmesinin nedeni biz değiliz. 5-6 yıl öncesi kefen parası diye ayrılan o zamanki kurlarda 6.5 milyar dolara denk gelen paranın Merkez Bankasının çekilmesinin sebebi bizler değiliz. Adalet terazisi herkese eşit olsun. Eğitimde adalet istiyoruz. İş güvenliği istiyoruz. İş cinayetlerine son verilmesini istiyoruz. Ankara Valiliği’nin hava şartlarına dikkat edin dediğinde, binada 3 kişinin öldüğünün hesabının verilmesini istiyoruz. İhracatımız bir milyon dolar arttı ama dolar değer kaybetti. 5 yıl öncesi bu dolar ile ne alıyorduk? Şu an ne alıyoruz? İşçi sayısı 8.7’ye düştü. Avrupa’da resmi çalışma saati 38.5 saatken bizde 45 saat. Bunlar için alanlara çıkacağız” diye konuştu.

“VERGİDE ADALET İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Merkez Bankasının 800 yüz küsur milyarlık zarar etmesinin sebebi bizler değiliz. Enflasyonu artırmayacağım diye mücadele ederken 95’leri görüp yüzde 10 faizlerle parayı tutum kur korumalılarla serbest bıraktıranların da sebebi bizler değiliz. Yol yaptık, köprü yaptık dediler. İstanbul’dan İzmir’e, Bodrum’a keyfe gidenlerin yol paralarını biz ödedik. Bu açığın sebebi bizler değiliz. Bunun sebebi kimlerde onlar ödemek zorunda” dedi. Kıdem tazminatının Türk-İş olarak kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Biçer, “İlgili çalışmalar yapmıştık. Bu yıl 1 Mayıs’tan sonra da 2025 yılına kadar yeni bütçeye kadar Türk-İş olarak biz yine bu vergiyle ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Vergide adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir