TÜRK-İŞ’ten asgari ücret için ilk yorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 500 dolar civarında zam açıklamasına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’dan yanıt geldi. Atalay, adil bir pazarlık olmadığını belirtirken, rakam vermeyi ise henüz erken bulduğunu ifade etti.

TÜRK-İŞ’ten asgari ücret için ilk yorum

Asgari ücret Temmuz 2023 zammı için milyonlar nefesini tutmuş ekonomi yönetiminden gelecek açıklamaya odaklanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk kez rakam vermişti. Bakan Bilgin, “Ocak’ta Cumhuriyet tarihinde en yüksek seviyeye çıkaran düzenlemeyi yaptık, Temmuz’da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar civarında” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ardından kamu işçisinin zam oranının açıklandığı imza töreninin ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Habertürk TV’ye asgari ücret zammı için açıklamalarda bulundu. Haziran ayında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında ne kadar zam talep edeceklerine ilişkin konuşan Atalay, “Asgari ücrette adil bir pazarlık olmuyor. Orada işverenler oturduğunda istedikleri rakamları çıkartıyorlar” dedi.

Bakan Bilgin’in 500 dolar açıklamasına da yanıt veren Atalay, “O zamanlar da dediğim şey. Ben TÜRK-İŞ Başkanı dolarak dolar üzerinden konuşmam. TÜRK-İŞ Başkanı Türk parası üzerinden konuşur. Asgari ücret imzalandığı zaman 455 dolar seviyelerindeydi. Şimdi Bakan Bey ‘500 dolar üzerinde olacak’ diyor. Benim için 500 dolar değil de parasını söyleseydi daha iyiydi” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret için rakam vermeyen Atalay, “Temmuz’a iki ay var. İki ay evvelden umut satmanın bir anlamı yok’ ifadelerini kullandı ve, “Bunu konuştukça ev kiralar artmaya devam ediyor. Otomobil fiyatları artmaya devam ediyor. Et 350 lira oldu. Onun için asgari ücret pazarlığı başlamadan rakam söylemiyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir