Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi Kahvaltı Evini tamamladı

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi Mudanya/Dereköy Kadınları Kahvaltı Evi etkinliğinde bir araya geldi.

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi Kahvaltı Evini tamamladı

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi, ‘’Köy geliştirme projesi” kapsamında,  Dereköy’lü üreten kadınlarla birlikte, Muhtarlığa ait,  atıl –kullanılmayan mutfak ve terası, Kahvaltı Evine dönüştürmek için, 2022 Haziran ayında bakım onarım ve tadilat işlerine başladığı Kahvaltı Evini tamamladı.

Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün de katkıları ile Dereköy’lü kadınların,   çeşitli sosyal etkinliklerini yapabileceği ‘’Kahvaltı Evi” 27 Ağustos 2022 tarihinde görkemli bir açılışla hizmete girdi. Dereköy kadınlarına tahsis edilen mekânın tadilatı, gerekli araç- gereç, eksik eşyaları,  hayırsever dostlarımız tarafından bağışlanarak, ilk misafirlerini coşku ile ağırladı.

Açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Bursa Şb.  Bşk. Tijen Sözeri  ‘’Hünerli elleriyle hazırladıkları yemeklerini sofralara taşıyan, emek veren, kadın emeğine katılımıyla renk katan, herkese yürekten teşekkür ederiz.’’ Diyerek, sözü çalışmalarda her zaman yanlarında olan, güç veren Dereköy Muhtarı Nedim ORUÇ‘a verdi.

Nedim Oruç,  gelen konuklara Mübadil köyü olan DEREKÖY’ü ve tarihçesini anlatarak, Kültürel varlıkları ile Turizme katkı sağlayacak olan Rum Kilisesi’ni ve Köyün tarımsal ürünleri olan siyah incir, zeytin, zeytinyağı ve bal üretimi hakkında bilgi verdi.

Köy kadınlarının,  kendi el emekleri ile yaptıkları gözlemeler,  reçel, salça, köy ekmeği, zeytin, zeytinyağı ve birbirinden lezzetli Serpme köy kahvaltısının sunulduğu etkinlik, Dereköy’lü kadınların (Zeynep Balcı, Meral Yener, Fatma Kahya, Hatice Pala,  Hatice Şen, Saniye Durgut, Binnaz Kavalalı, Seda Yener  ) duygu ve düşüncelerini anlatan konuşmalarla devam etti.

Projenin sürdürülebilirliği adına Doç. Dr. Zerrin Fırat, kadınların el ele vererek, üretimlerini dayanışma ve beraberlik çatısı altında nasıl yürütebileceklerinden kısaca bahsederek, Eylül ayı içinde tüm Dereköy’lü kadınlara bilgilendirme toplantısı yapacağı sözünü verdi.

Keyifli bir günün sonunda, Türk Kadınlar Birliği Bursa Şb. Onursal Başkanı Günay İzer, Yönetim Kurulu Başkanı Tijen Sözeri, Yürütme kurulu Üyeleri Özlem Bayrak, Begüm Müminoğlu, Duygu Gürcan, Mine Üncü, Tanca Subaşıoğlu,  tarafından bağış yapan kişilere teşekkür belgeleri takdim edilerek son buldu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir