Türkiye için bir uyarı da Kanada’dan!

Almanya, İngiltere ve Hollanda’nın güvenlik endişesi gerekçesiyle İstanbul’da bulunan başkonsolosluklarını kapattığını duyurmasının ardından Kanada da vatandaşlarına uyarı geldi. Kanada, Türkiye’ye seyahat edeceklere yönelik “terör saldırısı” olabilir uyarısında bulundu.

Türkiye için bir uyarı da Kanada’dan!

Birçok ülkeden peş peşe Türkiye’yle ilgili “saldırı” tehdidi uyarıları geliyor. ABD, İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan sonra Kanada da Türkiye’deki vatandaşlarını terör saldırılarına karşı uyarıda bulundu.

Kanada, Türkiye’de yakın bir tarihte terör saldırısı gerçekleştirebilme tehdidi olduğunu açıklayarak vatandaşlarını uyardı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi “yüksek derecede dikkatli olunması gereken” ülke olarak işaretledi. Vatandaşlarına Suriye ile sınır tüm şehirlere seyahatten kaçınmayı tavsiye ederken Türkiye’ye yönelik terörist bir saldırı tehdidi olduğu uyarısında bulundu.

Kanada Başkonsolosluğundan vatandaşlarına gönderilen uyarı mesajında, “Türkiye’de bir terör saldırısı her an yaşanabilir. Dikkatli olunmasını salık veririz” denildi.

İngiltere, Almanya ve Hollanda konsolosluklarının kapatma kararının ardından Türkiye için bir uyarı da Kanada'dan

ÜÇ ÜLKE KONSOLOSLUKLARINI KAPATTI

Öte yandan saldırı tehdidi nedeniyle Almanya, Hollanda ve İngiltere, İstanbul başkonsolosluklarını geçici süreyle kapatma kararı almıştı.

Amerika Birleşik Devletleri ise mesaj yayımlayarak, olası saldırılara karşı uyarıda bulunmuştu.

 

Kaynak: Meydatava

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir