Türkiye’de çok ucuza yiyebileceğiniz en lezzetli 5 yemek

Ünlü Şef ve Gastronomi Gezgini Ömür Akkor’dan çok ucuza yiyebileceğiniz beş olağanüstü yemek önerdi.

Türkiye’de çok ucuza yiyebileceğiniz en lezzetli 5 yemek

ÖMÜR AKKOR – Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum, hem de hiç durmadan… Elimde bir bilet, bir de lokanta yahut yiyecek listesi, her daim var. Şimdiye kadar gezdiğim 30’un üzerinde ülkede birbirinden farklı, bazen Michelin yıldızlı, bazen sadece öneri listesinden, bazen de alelade ayaküstü bir şeyler yedim durdum. Ama bizim Türkiye bambaşka, onu söyleyeyim.

Bu yazıda sizlere çok ucuza yiyebileceğiniz beş olağanüstü yemek önermek istiyorum (Bundan sadece 5-6 yıl önce hepsi 5 TL’nin altındaydı).

Bırakın o elinizdeki listeleri yahut kitapları, Michelin rehberini de itin bir tarafa… Onların hiç birinde bulamayacağız en lezzetli ve en ucuz, ama yediğinizde sizi uçuracak 5 yemek!

Ha, bu arada Michelin listesinde 3 yıldızlı restoranlar için bir ibare var: “Bu restoranın olduğu ülkeye seyahat edin!” Yani “O ülkeye sadece bu lokanta için gidin” diyor liste. Tabii benim listemin de bundan aşağı kalır yanı yok! Kalkın gidin… Antep, Konya, Hatay… Hem yeyin, hem de biraz memleketimizi gezin…

Listede bir sıralama yok, ama birinci belli…

YAĞ SOMUNU-PİDECİ HASAN ŞENDAĞLI

“Yağ Somunu”, Dünya’da yediğim en iyi hamur işi… Tek kelime ile inanılmaz!

İtalya’da, Napoli’de dünyanın en iyi pizzasını yapan dükkandan çok kısa bir süre sonra geldim, Konya’daki bizim fırına… Sonuç açık, şampiyon belli… Sorbillo’nun ustası gelse ağlayarak Napoli’ye geri döner…

Konya’ya sadece bu pideyi yemeye gelin. Küflü Konya peyniri, Konya tereyağı büyük bir ustalıkla hazırlanmış hamurun arasında fırına, üzerine de susam, bir de haşhaş ki, haşhaş inanılmaz bir tat bırakıyor damakta.

Daha fazla yazmayayım, kalkın gidin, selamımı da söyleyin.

Adres: Kadınlar Pazarı yanı/ KONYA

CİĞER KAVURMA DÜRÜM-CİĞERCİ MUSTAFA

Siz de benim gibi ciğere doyamıyorsanız, özellikle sabah, ama öğlen de enfes bir ciğer kavurmayla kendinize ziyafet çekebilirsiniz. Soğan, kırmızı biber ve kuyruk yağıyla kavrulan ciğer, pide arasında servis ediliyor. Ciğerci Mustafa’nın tezgahında bolca yeşillik, limon ve baharat bulunuyor. Siz de arasından seçip afiyetle yiyiyorsunuz. Ben bol yeşil nane, maydanoz, soğan, limon, kimyon ve pul biber ekliyorum ve afiyetle yiyiyorum.

Adres: Mütercim Asım Caddesi/ Gaziantep (Mutlaka bu şubeye gitmelisiniz).

HUMUS-ÇAYIRCI BAKLA HUMUS DÜKKANI

İster bakladan, ister nohuttan, bol tahinli humus, yanında da turşu ve ekmek bedava, tabii su da… Geceden carraya (kulplu bakır kazan) konan nohut ya da bakla hamama yollanıyor. Hamamın külhanında (suyun ısıtıldığı yer) geceden sabaha kadar pişen malzemeler, siz sipariş verdiğinizde tavada dövülerek taze taze servis ediliyor.

Adres: Eski Sanayi 5. Cadde/ HATAY

NOHUT DÜRÜMÜ-ADİL USTA

Biz Antepliler hastasıyız. Sabah kahvaltıda tırnak pide arasına kemik suyunda haşlanmış nohut, üzerine soğan piyazı, bir de üstüne limon sıktınız mı, her şey tamam. Fiyatı ile dudak uçuklatan nohut dürümü, bence bir öğünde alabileceğiz maksimum lezzet-minimum fiyat eşleşmesinin en gastronomik örneği.

Adres: Yıkılan eski pazar yeri (Şehitler Caddesi) Ağa Camii arkası/ GAZİANTEP (Mutlaka bu şubeye gitmelisiniz).

TAHİNLİ KADAYIF-AĞAÇALTI KEBAPÇISI

Anlatılmaz yaşanır!..

Çok ucuza alabileceğiniz en iyi tatlı değil, yediğim en iyi tatlılar arasında… Kayseri’ye bunu yemek için mutlaka gidin! Özellikle Tarsus tahininin kadayıfa etkisi hususuna da değinmeden geçemeyeceğim. Harikulade!..

Adres: Oto Sanayi Sitesi/ KAYSERİ

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir