Türkiye’de en çok satan otomobil markaları

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), Haziran 2025 dönemine ilişkin sıfır otomobil satış verilerini yayımladı. Toplam 118 bin 611 adet otomobilin satıldığı ayda, liderlik Volkswagen’e geçerken elektrikli araçların pazar payı tarihte ilk kez yüzde 27’ye ulaştı. Tesla, satış listesinde ilk 5’e girerken, yerli üretici Togg istikrarlı çıkışını sürdürdü.

Türkiye’de en çok satan otomobil markaları

Haziran ayında Türkiye otomobil pazarında yoğun bir hareketlilik yaşandı. ODMD verilerine göre, Volkswagen 10 bin 526 adetlik satışla ayı lider tamamladı. Fiat 10 bin 32 adetle ikinci sırada yer alırken, Renault 9 bin 900 adetle üçüncü oldu.

Listenin dördüncü sırasında ise yalnızca elektrikli araç üreten Tesla yer aldı. Marka, Model Y ile 7 bin 235 adetlik satış gerçekleştirdi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER REKOR KIRDI
Haziran ayında Türkiye’de 25 bin 646 adet elektrikli otomobil satıldı. Bu rakam, otomobil pazarının yüzde 27’sini oluşturarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Elektrikli otomobil satışları yılın ilk 6 ayında ise toplamda 84 bin 956 adede ulaştı.

En çok satan elektrikli otomobillerin başında Tesla Model Y gelirken, yerli üretici Togg T10X ikinci sırada yer aldı. Çinli BYD markası ise farklı modelleriyle listede üç sırada birden yer alarak pazardaki etkisini artırdı.

Haziran Ayında En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller:
• Tesla Model Y: 7.235 adet
• Togg T10X: 3.098 adet
• Citroën E-C3 Aircross: 936 adet
• BYD Seal EV: 897 adet
• BYD Seal U EV: 886 adet
• BYD Atto 3: 875 adet
• Kia EV3: 771 adet
• MINI Countryman: 740 adet
• KGM Torres EVX: 730 adet
• Opel Frontera: 700 adet

HER DÖRT ARAÇTAN BİRİ ELEKTRİKLİ
BloombergNEF’in 2025 Elektrikli Araç Görünümü raporuna göre, dünya genelinde elektrikli araç satışları rekor kırıyor.

2025’te satılan her dört binek araçtan biri elektrikli olacak. Küresel elektrikli otomobil satışlarının yaklaşık üçte ikisi Çin tarafından karşılanıyor.

Avrupa’nın payı yüzde 17 olurken, ABD ise yalnızca yüzde 7 seviyesinde kaldı. Tayland ve Brezilya gibi gelişmekte olan pazarlar bile ABD ve Japonya’yı geride bıraktı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir