Türkiye’nin ilk 5G Stadyum Konseri gerçekleşti

Dünyada 12 ülkede 5G’yi hayata geçiren Vodafone, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak Vodafone Park’ta Türkiye’nin ilk 5G stadyum konserini gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk 5G Stadyum Konseri gerçekleşti

Dünyada 12 ülkede 5G’yi hayata geçiren Vodafone, bu alandaki global deneyimini Türkiye’ye de taşıyor. Türkiye’nin 5G’ye hazırlanması konusunda kamu otoriteleriyle iş birliği halinde olan oparetör, 5G odaklı pilot çalışmalarını da sürdürüyor.

Oparetör, 4,5G den 10 kat daha hızlı olan 5G ve Fiber teknolojisi sayesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Vodafone Park’ta Türkiye’nin ilk 5G stadyum konserine imza attı. Gerçekleştirilen “Vodafone 5G 23 Nisan Konseri” için statta özel bir sahne kuruldu. Şarkılarını Vodafone FreeZone Stüdyo’dan seslendiren Nil Karaibrahimgil, 4.5G’ye kıyasla 10 kata kadar daha düşük gecikme süresine sahip olan 5G üzerinden stattaki sahneye ve sahnede canlı olarak çalan orkestrasına hologram olarak bağlandı. Sahnede hologram görüntüsüyle yer alan Karaibrahimgil’e Türkiye dahil 10 ülkeden çocuklar da hologramlarıyla eşlik etti. Ekranları başındaki izleyiciler de “5Gile23Nisan” hashtag’iyle gönderdikleri tweet’ler ve alkış emojileri ile konser coşkusuna ortak oldu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir