Twitter bir ülkede yasaklandı

Yeniden markalaşma sürecine giren Twitter, bu kapsamda logosunu ve adını “X” harfiyle değiştirdi ve alan adını da “x.com” olarak güncelledi. Ancak bu değişim Endonezya’da engele takıldı.

Twitter bir ülkede yasaklandı

Geçtiğimiz günlerde Twitter, ikonik “kuş” logosunu ve adını “X” harfiyle değiştirme kararı aldı. Ayrıca sosyal medya platformunun alan adının da “x.com” olarak güncellenmesine karar verildi.

Fakat Twitter’ın yeniden markalaşma süreci sancılı başladı. Endonezya’nın İletişim ve Bilişim Bakanlığı tarafından alınan karara göre, Twitter’ın yeni alan adı, geçmişte kumar ve benzeri yetişkin içerikli siteler tarafından kullanılmış olması sebebiyle yasaklandı.

Endonezya yasaları uyarınca, yetişkinlere yönelik içerikler barındıran internet sitelerine izin verilmiyor. Kanunlara göre ülkede hizmet vermek isteyen bir web sitesinin, yetişkinlere yönelik materyalleri barındırmadığını özellikle beyan etmesi ve bunun için gerekli düzenlemeleri yapması gerekiyor.

Bakanlık konuyla ilgili Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, X.com alan adının daha önce, yetişkinlere yönelik içerikleri engellemeyi amaçlayan düzenlemelere uymayan web siteleri tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Hükümet yetkilileri, x.com sitesinin ne amaçla kullanılacağını netleştirmek amacıyla Twitter temsilcileriyle temas halinde olduklarını ve şirketin, x.com’un artık Twitter’a ait olduğuna dair gerekli bildirimi bakanlığa yapacağını açıkladı.

24 MİLYON KULLANICI ERİŞEMİYOR

270 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Endonezya’da 24 milyondan fazla Twitter kullanıcısı olduğu biliniyor. Sosyal medya platformunun ülkede yasaklandığını ilk olarak Twitter kullanıcıları fark etti.

Paylaşılan ekran görüntüsünde, web sitesinin yerel yasa ve düzenlemeleri ihlal ettiği için Endonezya İletişim ve Bilişim Bakanlığı tarafından engellendiğini belirten bir uyarıyı gösteriyor.

Geçen yıl Netflix, Google, Facebook, Instagram ve TikTok gibi platformlar da aynı yasa sebebiyle Endonezya’da yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir