Şubat sonundan beri sıcak savaşın tüm sertliğiyle sürdüğü Ukrayna’da karşılıklı güçler arasında yer yer cepheler ve mevziler el değiştiriyor.
KANLI SAVAŞ SÜRÜYOR
Savaşa dair her sabah bilgi notu paylaşan İngiliz istihbarat servisi ise, Ukrayna birliklerinin savaşın ilk günlerinde Rusya’nın işgal ettiği güneydeki Herson şehrini geri almak için ilerlediğini bildirdi.

Buna göre, Ukrayna’nın köprüleri havaya uçurmasıyla Rus ordusunun Dinyeper Nehri’ni geçmek için duba köprüler veya feribotlar kullanıyor.
MOSKOVA’DA KAÇIŞ UÇAKLARI BEKLİYOR
Savaşın Putin’in istediği gibi gitmediğini belirten İngiliz medyasında çıkan bir habere göre ise Kremlin’in içinden gizli bilgiler sızdıran Telegram hesabı, savaşın kaybedilmesi halinde Putin’in kaçış planını yaptığını yazdı.
Rus lider Putin’in habere göre, uçağa binip Türkiye’nin üstünden geçerek kaçacak ve bunun yanı sıra yakın müttefikleri için bir uçak daha hazır.
‘PUTİN’İN KAÇACAĞI YER BELLİ’
İddiaya göre Putin’in kaçacağı ülke de belli. Putin ve ailesini taşıyan uçağın rotası Suriye olacak. Rus lider, kurtardığı Beşar Esad’a misafir olacak.
YORUMLAR