Uğur Dündar: İlaç parası SGK tarafından ödenmeyen bir kanser hastasının çaresizliğini hiç düşündünüz mü?

Sözcü yazarı Uğur Dündar, ilaçlarının parası Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmayan kanser hastalarının durumuna dikkati çektiği bugünkü yazısında, “İş mahkemeleri SGK’ya karşı açılan bu davaları, genellikle hastalar lehine karara bağlıyor. Ama geç gelen adalet de adalet olmaktan çıkıyor!” dedi.

Uğur Dündar: İlaç parası SGK tarafından ödenmeyen bir kanser hastasının çaresizliğini hiç düşündünüz mü?

İlaçları SGK tarafından karşılanmayan kanser hastalarının içinde bulundukları durumun derin ruhsal travmalara yol açtığı belirten Dündar, Avukat Murat Ergün’ün şu sözlerini aktardı:

“Kanser ilacı parası nedeniyle SGK ile davalı olan bir müvekkilim var. Adamcağız kara kara düşünüyor ve ‘eğer ben ölürsem, mirasçılarım bu parayı SGK’ya nasıl öderler?’ diye soruyor. Bu karamsar ruh hali de hastalıkla mücadelesini zorlaştırıyor… Hatta dava sırasında hayatlarını kaybedenler de oluyor!..”

Dündar, “İş mahkemeleri SGK’ya karşı açılan bu davaları, genellikle hastalar lehine karara bağlıyor. Ama geç gelen adalet de adalet olmaktan çıkıyor!.. Ayrıca dava açabilseydi kazanacağı kesin olan, ancak maddi imkansızlıklar veya böyle bir hakkın olduğunun bilinmemesi nedeniyle mahkemeye başvuramayıp ilaçlarına ulaşamayan ve bu yüzden hayatını kaybeden kaç kanser hastası var ülkemizde acaba?” diye yazan Dündar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel zirvesinde nelerin konuşulduğu elbette önemli, ama hiçbir şey insan hayatından daha değerli ve önemli olamaz düşüncesiyle -yazımın başında belirttiğim gibi- kanser hastalarının çaresizliğini dikkatlerinize sunmak istedim” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir