ULUTEK, üniversite-sanayi iş birliğini geliştiriyor

Üniversite-sanayi iş birliğini geliştirme çalışmalarına sanayi tesislerine ziyaretlerle devam eden ULUTEK Teknopark, otomotiv firması A-Plas ile iş birliği için düğmeye bastı.

ULUTEK, üniversite-sanayi iş birliğini geliştiriyor

Üniversite ile sanayi arasında köprü olma misyonuyla ekosistemin gelişmesine katkı sunan ULUTEK Teknopark’ın üretim tesisleri ile etkileşimi artıyor. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) otomotiv sektöründe faaliyet gösteren A-Plas firmasına yapılan ziyarette iş birliği fırsatları ele alındı.

‘ÖNEMLİ AYRICALIKLAR SUNUYORUZ’

Üniversite ile sanayi arasındaki etkileşimin artırılması için önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Bünyemizde bulunan firmalara birçok ayrıcalıklı imkân sunuyoruz. Eğitimlerle, teknik altyapı hizmetiyle ve iş bağlantıları sağlama noktasında firmalarımıza öncülük ediyoruz. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğumuz için çok uygun şartlarda hizmet veriyoruz. Kapasite olarak tam doluyuz ama önümüzdeki dönemde yapacağımız yatırımlarla daha fazla firmaya hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. ULUTEK Partnerim Platformu’na da dikkati çeken Karagöz, “Bu platform ile iş dünyası ihtiyaçlarını bize iletiyor, biz de bu ihtiyaçlar dâhilinde firmalarımızdan uygun olanları eşleştiriyoruz. Böylece sanayinin ihtiyacını karşılarken, firmaların gelişimine de katkı sağlıyoruz” dedi.

‘AB TEŞVİKLERİ ÖNEM KAZANDI’

Girişimcilerin özellikle ilk etapta kaynak bulma konusunda zorlandığını belirten ULUTEK Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Hakan Gedikli de “Firmalarımıza özellikle TÜBİTAK destekleri konusunda ciddi destekler sunuyoruz. TÜBİTAK’tan birçok destek almış olan A-Plas gibi büyük firmalar için yeni hedef, Avrupa Birliği teşvikleri olması gerekiyor. Biz, bu konuda da bu teşviklerin alınmasıyla ilgili olarak firmalarımıza mentorluk yapıyoruz. Bu noktada şehrimize ve ülkemize katma değer üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Togg İÇİN DE ÜRETİM YAPIYORUZ’

Babaları Arif Ağaoğlu’ndan devraldıkları bayrağı daha da ileriye taşıdıklarını belirten A-Plas Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise “Babamızın girişimcilik ruhuyla hayata geçirdiği firmamızda bugün dünyanın önemli otomobil firmaları için üretim yapar hale geldik. Ford, Volkswagen, Fiat gibi markaların yanı sıra son olarak ülkemizin gururu Togg için de üretim yapıyoruz. ULUTEK Teknopark gibi girişimcilere hizmet veren bir kuruluşun yetkililerini ağırlamaktan da son derece mutlu olduk. Birlikte yürütülecek çalışmalarda iş birliği için elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir