Ünlü YouTuber hakkında korkunç iddia

YouTube yıldızı YourFellowArab’ın, Haiti’de kontrolü ele geçiren çetelerin lideri “Barbekü” ile buluşmaya giderken 600 bin dolarlık fidye için kaçırıldığı ortaya çıktı.

Ünlü YouTuber hakkında korkunç iddia

Gerçek adı Addison Pierre Maalouf olan ünlü YouTuber YourFellowArab, ülkedeki en güçlü çete lideri olan “Barbekü” takma isimli Jimmy Cerisier ile röportaj yapmak için gittiği Haiti’de kaçırıldı.

14 Mart’ta Maalouf’un FBI’ın en çok arananlar listesinde yer alan bir çete tarafından kaçırıldığı ve 600 bin dolar fidye talebiyle tutulduğu belirtildi. Haiti24’ün haberine göre, rehinecilere şu ana kadar yaklaşık 40 bin dolar ödendi.

Resmi web sitesinde kendisini komedyen, profesyonel oyuncu ve içerik yaratıcısı olarak tanıtan Maalouf, Haiti’ye doğru yola çıktığında şöyle bir tweet attı: “Bu gezilerden birine daha gidiyorum. Eğer ölürsem, yayınladıklarımı izlediğiniz için teşekkürler.”

Maalouf’un meslektaşlarından Lalem, X gönderisinde arkadaşının rehin alındığını doğruladı ve paylaşımını “Yakında çıkacak” diyerek sonlandırdı. Lalem, Maalouf’un Haiti’de gösterdiği son videoyu yeniden yayınladı.

Haiti’de hükümet karşıtı çeteler, bu ay başından itibaren hapishaneleri ve karakolları basarak ülkeyi savaş alanına çevirdi.

Karayip ülkesindeki BM yetkilileri, hastaneler, okullar, bankalar ve diğer kritik kurumları hedef alan çete şiddetiyle mücadele için 4 bin ila 5 bin arasında uluslararası polise ihtiyaç duyduğunu vurguluyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir