Uyuşturucu operasyonu: 117 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde Hatay’da düzenlenen ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’nda 117 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Uyuşturucu operasyonu: 117 şüpheli yakalandı

Bakan Soylu, Hatay İl Emniyet Müdürlüğünden uyuşturucuyla mücadeleye dair açıklamalar yaptı.

“UYUŞTURUCUDAN CEZAEVİNDE YATANLARIN SAYISI 119 BİNE YÜKSELDİ”

İşte Soylu’nun açıklamalarından satır başları:

  • Uyuşturucu karşı karşıya kalmış olduğumuz en büyük musibetlerden biridir. Şöyle bir gerçekle karşı karşıyayız: Avrupa uyuşturucuyla mücadelede pes etmiştir. Oysa Türkiye uyuşturucuyla mücadelede olağanüstü bir tablo sergilemektedir.
  • Bugün uyuşturucudan cezaevinde yatanların sayısı 119 bine kadar yükselmiştir. Son 5-6 yıldaki artışın temel sebebi hem adliyelerimizle, emniyetle hem de projeli operasyonlarla sahaya basarak alan baskısı ortaya koyarak gerçekleştirdiğimiz süreçtir.

“UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜMLERİN SAYISI SON 5 YILDA DÜŞTÜ”

  • Uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 941’den son 5 yılda 270’e kadar düştü. Bu yıl da düşüş ivmesiyle devam etmekte.
  • Uyuşturucunun 4’te 1’i Doğu sınırlarımıza yakın illerimizde, 4’te 3’ü Batıda yakalanırken uyuşturucunun 4’te 3’ü Doğu illerindeki sınırlarımızda yakalanıyor, 4’te 1’i Batı illerinde yakalanıyor. Eroinin rotası değişti, Akdeniz rotasına kaydı, diğeri de Captagon.
  • Hatay’da Kökünü Kurutma Operasyonu gerçekleştirdik, saat 5’te arkadaşlarımızı sevk ettik. 117 şüphelinin tamamı yakalanmıştır. Bu operasyonun önemli özelliği şudur: 5 aydır sürdürülüyor. Satıcılar odaklı bir operasyon bu. Miktardan ziyade şebekenin çökertilmesi önemli bu operasyonda.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir