Uzmanı uyardı: Bursa’daki bir hastane fay hattı üzerinde

11 ili etkileyen ve binlerce binanın yıkımına neden olan depremler, Türkiye’deki yapıların durumunu gündeme getirirken Jeoloji Mühendisleri Odası, Türkiye genelindeki hastaneleri inceledi. Yapılan araştırmaya göre biri Bursa’da olan 4 hastanenin fay hattı üzerinde yer aldığı kaydedildi.

Uzmanı uyardı: Bursa’daki bir hastane fay hattı üzerinde

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden oldu.

Depremin yaralarının sarılması için sahada çalışmalar sürerken Jeoloji Mühendisleri Odası dikkat çeken bir araştırmaya imza attı.

NTV’nin haberine göre; veritabanında bulunan 2 bin 420 sağlık tesisinin yer aldığı bölge incelendi, risklerine göre sınıflandırıldı.

Araştırmaya göre fay hattı üzerinde 4 hastane bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası’nın Başkanı Hüseyin Alan, “İkisi Hatay’da bulunuyordu. Hatay’dakilerin durumu biliyoruz, bir kısmı yıkıldı. Bursa’da özel bir hastanemiz söz konusu. Bir de Kırşehir’in Akpınar ilçesindeki devlet hastanesi olduğunu ifade edeyim. Ama biliyoruz ki, veritabanımızda olmayan çok daha fazla sayıda özel sektör tarafından işletilen sağlık tesisi var” ifadelerini kullandı.

Çok yüksek riskli olarak tanımlanan sağlık tesisi sayısının ise 92 olduğunu belirten Alan, “Bunlar olası depremlerde doğrudan hasar alacak binalar” dedi.

Yüksek riskli deprem alanında yer alan sağlık kuruluşlarının çoğu Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bölgesindeki illerde bulunuyor. Uzmanlar, sağlık kuruluşlarının güçlendirilmesi gerektiğin vurguluyor…

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir