Veli Ağbaba’dan EYT açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ekonominin düzelmesi için erken seçimin şart olduğunu belirterek, 3600 ek gösterge ve EYT mesajı verdi.

Veli Ağbaba’dan EYT açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kars ve ilçelerinde temaslarda bulundu.

Ülkeyi yönetenlerin sokağın, iş dünyasının ve esnafın verdiği bilgileri ciddiye almadığını savunan Ağbaba, “Maalesef memnun olan kimse yok, ekonomi durma noktasına gelmiş durumda.” dedi.

Türkiye’nin akılla, sağduyu ile yönetilmesi gerektiğini söyleyen Ağbaba, “Ekonominin düzelmesi için herkesin aklı başında hareket etmesi gerekiyor ve bir erken seçim şart. Diyorlar ki erken seçim kabile devletlerinde olur. 2018’de 3 yıl dolmadan seçime gidildiğinde Türkiye kabile devleti miydi? Seçimler demokrasinin olmazsa olmaz araçlarıdır, unsurudur. Getir sandığı, eğer millet güven duyuyorsa yönetime devam et ama millet güven duymuyorsa sandıktan kaçma. Sandıktan kaçmanın bedelini herkes ödüyor, bu millet ödüyor.” diye konuştu.

Ağbaba, “‘3600’ü çalışıyoruz’ diyor, 3600’ü onlar vermezlerse hem öğretmenlerimize hem polislerimize hem de sağlık çalışanlarımıza vereceğimizi söylemek istiyoruz. Ayrıca emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununu da çözeceğiz.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir