Yaklaşık 150 yıllık dinozor iskeleti açık artırmada

ABD’de 1990 yılında keşfedilen “Barry” adlı 150 yıllık dinozor iskeleti gelecek ay Paris’te açık artırmada satışa sunulacak.

Yaklaşık 150 yıllık dinozor iskeleti açık artırmada

ABD’nin Wyoming eyaletinde 1990 yılında keşfedilen 150 yıllık dinozor iskeleti açık artırmada satışa sunulacak. Geç Jura döneminde yaşayan ve adını Barry James adında paleontologtan alan “Barry” adlı dinozor iskeletinin gelecek ay Fransa’nın başkenti Paris’te 20 Ekim’de düzenlenecek açık artırmada 1,2 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. Müzayede evinden Alexandre Giquello konuya ilişkin açıklamasında, dinozor iskeletinin iyi derecede korunmuş olduğunu ifade ederek, iskeletin bu kadar sağlam görülmesi ihtimalinin normal şartlarda çok düşük olduğunu dile getirdi.

Edinburgh Üniversitesi Dinozor Uzmanı Steve Brusatte, 2,1 metre yüksekliğinde ve 5 metre uzunluğundaki Barry’nin bilimsel açıdan çok önemli olan iskeletlerin özel koleksiyoncularda kaybolmasından endişe ettiğini dile getirdi.

Büyük bir etobur dinozor olan “Tyrannosaurus rex“ Nisan ayında satılmış ve Avrupa’da açık arttırmada ilk kez satılan dinozor olmuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir