Yargıtay’dan işçi patron kararı

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikayı gezen patron, eli cebinde olan işçiyi, “Lan oğlum elini cebinden çıkar” diyerek uyardı. İşverenin davranışına karşılık “Sen ne yapıyorsun” diye cevap veren işçi, tazminatsız işten kovuldu. Yargıtay, patron ya da amirin, kimseye “Lan oğlum elini cebinden çıkar” diyerek küçültücü , tahrik edici ifade kullanma hakkı olmadığına dikkat çekti.

Yargıtay’dan işçi patron kararı

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada meydana gelen olayda, şef ve ustabaşı ile birlikte üretim tesisini gezen işveren, bir işçinin elini cebine attığını gördü. İddiaya göre patron, şiddetli bir şekilde koluna müdahale ettiği işçiye, “Lan oğlum elini cebinden çıkar” dedi.

Patronunun yakışıksız ifadeleriyle şok yaşayan işçi ise “Sen ne yapıyorsun?” diye cevap verdi. Olayın üstüne işveren, “Lan oğlum sen ne ayaksın?” diyerek işçiye hakaret etmeye başladı.

Olaydan sonra işçi tazminatsız olarak kovuldu. İş Mahkemesi’nin yolunu tutan mağdur işçi; kamera kayıtlarının incelendiğinde olayın açığa kavuşacağını, tamamıyla suçsuz olduğunu, ve hiçbir müdahale etmediği halde tarafına yapılan hakaretler ve fiziki saldırı görülmeyerek işverence işten çıkışının verildiğini öne sürdü.

Bu haksız uygulama sonucu kıdem ve ihbar tazminatının tarafına verilmediğini ; kıdem ve ihbar tazminatı alacaklarının olduğunu ileri sürerek; davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir