‘Yarısı Bizden’ projesinde son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” projesine başvurular devam ediyor. İstanbul Üsküdar’da ilçe başkanlığını ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da son rakamları paylaştı.

‘Yarısı Bizden’ projesinde son durum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar’da bir dizi ziyarette bulundu.

Bakan Kurum, konuşmasında Türk milletinin hep kalbiyle düşündüğünü belirterek, “Hiçbir zaman şunları göremediler. Birincisi; milletimiz hep kalbiyle düşünür. Milletimizin gönlünde yatan aslan hep Sayın Cumhurbaşkanımız olmuştur. Milletimiz gerçekçidir değerli arkadaşlar. Hayallere değil, hakikate, lafa değil icraata, sözünü tutmayanlara değil, iş yapanlara destek olmuştur.” vurgusu yaptı.

Üsküdar’da yürüttükleri çalışmaları aktaran Bakan Kurum, “Üsküdar’ın ne sorunu varsa, o sorunu gidermek için de gerekli her türlü iradeyi ortaya koyduk. Bu anlamda Yavuztürk’te, Bahçelievler mahallesinde yaşanan mülkiyet problemlerini çözmek üzere çalışmalar başlattık. Mehmet Akif’ten Ferah’a, Cumhuriyet’ten Kirazlıtepe’ye, Sultantepe’den Beylerbeyi’ne kadar her mahallemizde dönüşüm çalışması başlattık. Çamlıca Cami çevresi, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerimizde TOKİ’mizle, Emlak Konut’umuzla yine projeler yürütüyoruz. Bu projelerle birlikte Üsküdar’ımızın her yerinde kentsel dönüşüm diyeceğiz. Her yerinde vatandaşlarımızla el ele vereceğiz ve hep birlikte bu projelerimizi tamamlayacağız ve vatandaşlarımıza sözlerimizi tutuyor olacağız. Üsküdar’ımızda çocuk köyümüzden millet bahçesine kadar birçok projemizi yürütüyoruz. Olimpik havuzu kapalı pazaryeri, doğa yapısını koruyacağımız Validebağ’daki düzenlemelerimiz gibi bir çok projemizi Üsküdar’ımız için hayata geçireceğiz. Bu noktada Üsküdar’ımızı depreme hazırlamak için de gece gündüz çalışmalarımızı yürütüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

‘YARISI BİZDEN’ KAMPANYASINDA SON DURUM

“Yarısı Bizden’ kampanyasına şu ana kadar 737 bin bağımsız bölüm için 165 bin başvuru yapıldı, bu da yaklaşık 2 milyon 800 bin kardeşimin devletine itimat ediyor, güveniyor demek”

Bakan Kurum, ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına olan katılımın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız “Yarısı Bizden” kampanyasını ilan ettiler ve hemşerilerimizin teveccühü bizleri mutlu etti. Şu ana kadar 737 bin bağımsız bölüm için 165 bin başvuru yapıldı. Bu da yaklaşık 2 milyon 800 bin kardeşimin devletine itimat ediyor, güveniyor demek. Hep birlikte şehrimizi de düşünecek ve İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar da bu çalışmalarımızı yapacağız. İstanbul’umuzu 29 ilçesiyle birlikte afetlere karşı dirençli hale getireceğiz. Yine önemli bir düzenleme yaptık. Yapı denetimli İstanbul pilot bölge oldu ve bu anlamda bilim insanlarımızla, bürokratlarımızla çalışıyor, gerekli adımlar atıyoruz. İstanbul’umuz ve Üsküdar’ımızı ilgilendiren bu çalışma çerçevesinde yapı denetim sistemimizde önemli bir düzenlemeye imza atıyoruz. İstanbul özelinde pilot uygulama başlatıyoruz. Yapı denetimde elektronik dağıtım uygulaması Asya ve Avrupa Yakası olarak iki ayrı havuza ayırıyoruz. Firmalar, kura sistemiyle belirlenecek ve bulunduğu merkezlere göre hizmet verecek. Böylece İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası şeklinde ayrım gerçekleştirilerek ulaşım yükünün azaltılması, vakit kaybının yine engellenmesini de yapılarımızın daha sağlıklı ve daha güvenli bir şekilde inşa edilmesini sağlayacağız.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir