Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni düzenlemeyi Bursa’dan duyurdu. Bakan Kurum, “Belediyelerimizin İller Bankası’ndan aldıkları kredilerin faizinin yarısını biz karşılıyoruz” dedi.
Ülke genelinde riskli konutların yenilenmesi için başlatılan Kentsel Dönüşüm seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bursa’da da 2 milyar TL yatırımla yüzlerce konutun dönüşümünü sağlayacak.
Projelerin temel atma törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dönüşüm sürecine katlı sağlayacak önemli bir adım atıldığını açıkladı. Bakan Kurum, “Şimdi inşallah kentsel dönüşümde de yeni bir döneme giriyor; belediyelerimizin İller Bankası’ndan aldıkları kredilerin faizinin yarısını biz karşılıyoruz” dedi. Bu kararla birlikte artık belediyelerin dönüşümü çok daha rahat ve hızlı yapacağını vurgulayan Kurum, “Gayemiz milletimizin can ve mal sağlığını korumak” diye konuştu.
YORUMLAR