Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

20 yıl önce sorulan o soru!

Olay gazetesinde gece muhabiri olarak çalışıyorum.

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, her şehre ya Çerkes ya da Gürcü bir emniyet müdürü uyduruyor. Aydın Genç de Bursa Emniyet Müdürü koltuğuna bu kontenjandan oturmuş.

Yeni emniyet müdürünün Bursa kadrosuna bakış açısı şu: Hiçbiri devletin yetiştirdiği memur değil!..

İşi gücü bırakmış şöyle davranıyor: Emniyet müdür yardımcısından bekçisine herkes mafyanın adamı!..

Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklayamadığı gibi onlar da bilinmeyen karanlık ellerden maaş alıyorlar!

Belirtmekte fayda var. Ben hiç o gözle görmedim. Çoğu pırıl pırıl, dürüst insanlar vardı aralarında.

Hemen önemli şube müdürlüklerinden hepsinin başındakileri kendi kontenjanından değiştirmeye başladı. Başka bir ilden Terör Şube Müdürü getirdi. Ben kendisini hiç görmedim ama telsizden sesi duyuluyor, memurlar illallah etmiş, kulağımıza geliyor.

Ağabeyimde hava şöyle: Bursa, sanki Hakkari olmuş, bu da kasabanın şerifi… Her taşın altında terörist arıyor.

O zamanlar Çarşı Karakolu’nun eski bir ekip otosu var, Toros… Sabaha karşı bastı telsizin mandalına, biz de dinliyoruz:

Merkez kurşun atıyorlar!..”

Haber Merkezi 155, anonsa karşılık verdi:

Anonsu eden istasyon, konumunu ve yerini bildir.”

Haber Merkezi sanıyor ki havaya birileri ateş açıyor. Panik halinde Kuştepe’de bulunan memurun anonsu geldi:

Merkez bize sıkıyorlar!..”

O ana kadar sanki üzerlerine ölü toprağı serpilmiş bütün ekipler anonsa başladı.

Şimdiki gibi el kadar telefonlarla fotoğraf, görüntü çekmek yok. Kamera 20 kilo, fotoğraf makinesi 5 kilo. Biz de bastık gittik.

Ne kurşunu ne ekip otosu taraması…

Gençler sokak lambasının altında alkol alıyorlar. Polis ekibi bunları görünce kovalıyor. Gençler alkolün verdiği cesaretle bir sokak yandan dönüp ekip otosuna taş atıyorlar. Gaz tenekesi gibi olan o Toros’un tavanından bir ses geliyor aracın içerisine. Memur da basıyor telsizin mandalına, “merkez kurşun atıyorlar” diye.

Bu emniyet müdürü ağabeyimiz, Bursa’da bir terör eylemi olmuş da kendisinin nasıl cevval bir polis olduğunu kanıtlayacak ya, fırlamış yataktan pijamalarla gelmiş. Olayın adeta bir komedi olduğunu görünce büyük hayal kırıklığına uğradı. Biz gazeteciler de olayı önemsemedik, bir kenarda bekliyoruz.

Bu cevval polis bize döndü ve dev kamerayı, elimizdeki mikrofonu, boynumuzdaki koca fotoğraf makinesini ve saatin sabah 4 olduğunu görmemiş gibi bize sordu:

Siz burada ne iş yapıyorsunuz?..”

Bu saçma soruyu duyunca ağzımdan çıktı. Arkada bulunan pastaneyi gösterdim, “Müdürüm, pastaneciyiz biz, poğaça ve börek yapmaya geldik” dedim.

Bu cümleleri duyunca bir anda hiddetlendi. “Sen benimle kafa mı yapıyorsun?” dedi.

Ben de “asıl sen benimle kafa yapıyorsun, görmüyor musun?” deyip, elimizdeki makineleri ve kameramanı gösterince ortam bir anda gerildi.

Daha sonra da o müdür ile hiç yıldızımız barışmadı. Geçen günlerde haberini aldım. Emekli olmuş, Ankara’ya yerleşmiş, Allah selamet versin!

Bugün şöyle bir olay yaşanıyor: İçişleri Bakanı Meclis’te açıklama yapıyor: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teröristler dolmuş!

Şöyle diyor, Sayın Bakan Soylu: “İBB’ye 33 bin personel alındı. 14 bin kişinin bilgisi bize intikal ettirildi. 12 bini incelendi. 557 kişinin terör kaydı olduğu belirlendi. İncelenen 12 bin kişiden 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP kaydı var.”

Peki Sayın Bakan, yıllar önce o emniyet müdürünün, cevabını bilerek sorduğu o soruyu şimdi biz yöneltelim. Bu teröristler hakkında neden işlem başlatılmıyor? Niye kapıları kırılarak, sabah şafak operasyonu ile gözaltına alınarak, yargıya teslim edilmiyor? Siz sabahları o makama terörist yakalamaya gelmiyor musunuz?

Tamam anladık, görevinizin başındasınız. Biz de huzur içerisinde uyuyalım. Ama şu soruyu sormadan da geçmeyelim:

Oturmuşsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kaç terörist olduğunu belirlemişiniz. Peki, Cumhur ya da Millet ittifakının ya da kayyımla yönetilen belediyelerde kaç kişi FETÖ bağlantılı. Bunun istatistiği neden yok? Neden sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi?

Tüm Türkiye’de belediye çalışanı kaç kişinin FETÖ soruşturmalarında adı geçiyor, kaç kişi FETÖ davalarında yargılanıyor? Bu istatistik içerisinde bu belediyeler, FETÖ ve teröristleri neden yok?

HABERLER