Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti İstanbul adayımı açıklıyorum!

Bundan 5 yıl önceydi…

AK Parti, ‘ak saçlı’ Binali Yıldırım’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmıştı.

Seçimi kazanacaklarından öyle eminlerdi ki bir dönem önce İzmir’de tokatlandıkları akıllarına bile gelmiyordu.

Anketler 5 ya da 6 puanla Binali Yıldırım’ın kazanacağını gösteriyordu. Binali Yıldırım rahat, Erdoğan rahattı. Gelen dip dalgayı görmemişlerdi.

Seçim günü geldi çattı. Sandıklar açılana kadar herkes rahat ve her şey kontrol altındaydı. Ama oylar sayılmaya başlandığında bir anormallik hissediliyordu. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu öndeydi.

Anadolu Ajansı veri akışını kesiyordu. İmamoğlu, elinde bir kağıt peçete ile alnının terini silerken, kameraların karşısında örgütüne sesleniyor ve ‘Öndeyiz, sandıkları bırakmayın’ diyerek, adeta emir veriyordu.

Daha sonraki süreçte Ekrem İmamoğlu’na oyları çalan hırsız damgası vuruluyor, seçmenlerin evlerine polis yollanarak kime oy verdikleri sorgulanıyordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yenilgiyi öyle hazmedemiyordu ki kendilerinin kazandığı seçimlerde ‘millet iradesi’ diye gezerken, seçim kaybedilince İstanbulluların tercihini kabullenemiyordu. Polis soruşturmasından da bir şey çıkmayınca “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey oldu” açıklamasını yapıyordu.

Neticesinde seçim iptal edildi. Sonra CHP ve İmamoğlu ikinci seçimi kazanmak için flaş bir isim transfer etti(!). Bu isim sınırlarımızın ötesinden bir diktatördü. Seçim falan tanımaz, direkt darbe yapardı. Ekrem İmamoğlu’nun ortağı olarak bir anda ortaya çıktı.

Bu isim, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi’den başkası değildi. Adamın işi gücü yokmuş gibi gelip Ekrem İmamoğlu ile bir masa kurmu hem İstanbul seçimlerini yönetiyor hem de oy istiyordu.

Artık seçimlere öyle müdahale etmeye başlamıştı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime birkaç gün kala şöyle diyordu:

“Değerli kardeşlerim işte pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı diyeceğiz?”

Neyse seçim oldu bitti, bu Sisi 830 bin oy farkla İstanbul’u kazandı.

Aradan 5 yıl geçti…

Şimdi AK Parti’nin tek hedefi İstanbul’da CHP zihniyetine son vermek.

Benden size tavsiye; futbolda olduğu gibi kazanan takım bozulmaz. Sisi ile Hindistan’da G-20 Zirvesinde madem kanka oldunuz, hemen Türk vatandaşlığına alın. Rabia heykellerini de gece yarısı çaktırmadan söktüğünüze göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapın, çünkü ne de olsa ‘Katil Sisi’ Hindistan G-20 Zirvesinde ‘Dostum Sisi’ye terfi etti.

5 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde perde arkasından seçimi kazanmıştı. Ayrıca büyük avantajı var. Ülkede ‘Turist Ömer’ gibi gezen 10 milyon Suriyeli’nin katılacağı Arapça mitingler de düzenler. Yani İstanbul çantada keklik olur.

Hatta önerimi yükselteyim; 5 yıl sonra böyle giderse Hatay’da azınlığa düşeceğiz ne de olsa…

Esad ya da Esed ile bu süre içerİsinde kanka olacağınız kesin. 5 yıl sonra da Hatay’da Suriyeli nüfusu bizi beşe katlayacağına göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Beşar Esad’ı gösterirseniz böylece Hatay da CHP zihniyetinden kurtulmuş olur…

HABERLER