Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bir jakuzi hikayesi ve çifte standart

Türkiye, İstanbul’da Sancaktepe Belediyesinde başkanın kullandığı 6 bin metrekarelik makam odasını konuşuyor.

İçersinde jakuzi bile bulunduğu iddia edilirken, AK Partili isimler haberleri kesin bir dille yalanlıyor.

Bir jakuzi hikayesi de benden gelsin o zaman.

Yıllar önce şu anda yerinde yeller esen Doğan Haber Ajansında polis muhabiri olarak çalışıyordum.

2004 seçimleri yeni bitmiş, AK Parti neredeyse Bursa‘daki bütün belediyeleri kazanmıştı. DHA olarak ayrıca geniş bir ekiple Hürriyet gazetesinin Bursa ekini de çıkarıyorduk. O günlerde gazete bir karar alarak muhabirleri köşe yazmaya teşvik ediyordu. Tabii nedense beni teşvik eden yoktu!

Seçimlerden bir süre sonra, şu anda inzivaya çekilmiş olan gazeteci Işıl Arslan Önder’in kulağına bir fısıltı geliyor.

Fısıltı, Bursa’da AK Partili bir ilçe belediye başkanının tadilat adı altında makamın arkasında bulunan dinlenme odasına jakuzi yaptırdığı hakkında. Işıl da araştırıyor ve haberi birkaç yerden doğrulatıyor.

O zamanlar belediyelerde şu anda bay bay diyen kibirli danışmanlar ya da reklamla susturulan gazeteler yok. Hürriyet, henüz yandaşların eline geçmemiş.

Işıl, haberi Hürriyet Bursa ekindeki köşesine taşıyarak, bu lüksün hesabını soruyor. Jakuzili belediye başkanı ise haber hiç çıkmamış gibi 4 gün ölü taklidi yapıyor. Sonra durup dururken Işıl’ı arıyor ve “O haber yalan, gelin bakın, makam odamda jakuzi yok” diyor.

Meğerse haberden sonra hemen personeli çağırıp apar topar jakuziyi söktürmüş, sonra da haberi yalanlamaya çalışıyor. Çünkü o günlerde daha bu kadar kibir abidesi ve pervasız olmamışlardı, gazetecilerden ve hesap vermekten korkuyorlardı.

15 gün önce böyle bir haber yazılsa ne olurdu biliyor musunuz?

O haber yazılamazdı, hadi yayınlandığını varsayalım, şu an bay bay olan danışmanlar o gazeteciyi işten attırmaya kalkarlardı. Çünkü onlar yapar, sen yazamazdın. Çünkü o muktedirler her şeye layıktılar.

Yani muktedirlerin jakuzi sevdası yeni değil, ta 20 yıl önceden başlamıştı.

Sancaktepe Belediyesi başkanlık katında jakuzi olup olmadığı henüz bir muamma. Şu anda ama hemen, yapılan haberler mercek altına alınmış. Hemen devletim duruma el koymuş.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “Sancaktepe Belediyesi binasının başkanlık katında jakuzi” iddialarıyla ilgili res’en “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” soruşturması başlattı.

Şimdi soruyorum, bu soruşturma açan Cumhuriyetimizin savcılarına…

Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu‘nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi‘nin bakımsız halini görünce “Belediye görmüyor mu? Rezalet” diye açıklama yapan, tam seçim üstü Muhittin Böcek’i suçlayan, daha sonra şikayet ettiği bina Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait çıkan Tamer Karadağlı “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen” yaymıyor mu?

Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Tamer Karadağlı için neden bu kadar cevval olmuyorsunuz?

Bu çifte standart olmuyor mu?

 

HABERLER