Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bir lider sönüyor!

Hep başarılardan sonra gazetecilerin başlıklarındandır: “Bir lider doğuyor!..”

Ömrü hayatımızda buna birkaç kez tanıklık ettik.

Bizim jenerasyonun liderlerinden Recep Tayyip Erdoğan’ın kitleleri nasıl peşine takarak adım adım iktidara yürüdüğünün canlı şahidiyiz.

2019 yılındaki yerel seçimlerde elinde paramparça olmuş bir peçeteyle terini silerek oylarına sahip çıkmasını, bir liderin doğuşu olarak gördük.

1 Nisan 2024 günü de “CHP ağır bir mağlubiyet alır ve kurultaya gidilir” diye bekleyenlerin aksine Özgür Özel’in bir lider olarak koltuğuna nasıl yayıldığını gözlemledik.

Ama içlerinde biri var ki düne kadar lider olmak için adeta canını dişine takan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di.

İlk olarak MHP’nin içerisinde alternatif genel başkan olduğu için saf dışı bırakıldı. Arkasından İYİ Parti’yi kurmak için şehir şehir gezdi. Kendisine toplantıları için salon ambargosu uygulandığında otoparklarda vatandaşları topladı.

Evine saldırıldı, taşlandı, ama yılmadı. Kılıçdaroğlu ile birlik olup işaret fişeğinin çakıldığı 2019 yılında İstanbul ve Ankara’nın kazanılmasının mimarlarından oldu.

CHP’lilerin ortağı değil adeta ablasıydı. Ama bir anda 2023 seçimlerinde 6’lı masadan zehir zemberek sözlerle kalkması önce anketlerde sonra sandıkta partisinin çakılmasına yol açtı. Arkasından çok stratejik bir hata daha yaparak yerel seçimde CHP’nin ittifakı çok istemesine rağmen “özübaşına” diyerek, seçime tek başına girmesi partisinin dağılmasını sağladı.

Durmak da bilmiyor! Son açıklaması İYİ Parti’nin üzerine kireç dökmeye benziyor adeta. Şöyle diyor Akşener:

“Dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna kefalet koyup seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil.

Kimleri kastettiğini söylemiyor ama biz biliyoruz.

Sayın Akşener, madem bunlar hırsızdı, sormazlar mı insana?

Bu hırsızlardan biri mahkemeden ceza alınca hemen Saraçhane’ye gidip sarılmadınız mı?

Bu hırsızları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak önerip meydan meydan dolaştırmadınız mı?

Yani Meral Akşener’in lider olarak doğuşunu seyrettik. Şimdide de ikinci bölümde bir liderin sönüşünü izliyoruz.

Ama Bursa’da, İYİ Parti’de bir başkan doğuyor!

Dün akşam saatlerinde İYİ Parti’den Karacabey Belediye Başkanı seçilen Fatih Karabatı’nın Karacabeylilere verdiği iftardaydık.

Sosyal medyayı ve dijital dünyayı son derece akıllı ve yerinde kullanarak, Karacabey halkına dokunarak önemli bir zafere imza attı Başkan Karabatı.

İftarın önemli bir nedeni varmış aslında, orada öğrendim.

Seçim kampanyasında Fatih Karabatı ve ekibi pazar alanında vatandaş iftarı düzenlemek istemiş. Ama eski Belediye Başkanı ve rakibi AK Partili  Ali Özkan tarafından Karabatı’ya ambargo uygulayarak alan tahsis edilmemiş.

O da bunun üzerine Karacabeylilere söz vermiş: “Seçildiğimde iftarı yapacağım…”

Karabatı’nın mazbatasını alır almaz ilk işi o iftarı düzenlemek oldu. Yemekte yaklaşık 10 bin kişi vardı.

Yani İYİ Parti’nin lideri sönerken Karacabey’de İYİ Parti’nin başkanı doğuyor gibi.

Bu arada rakibine her türlü zorluğu ve ambargoyu uygulayan Ali Özkan da otursun bir düşünsün bakalım, ben nerede yanlış yaptım, diye…

 

HABERLER