Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Dolmabahçe

Yerel seçim heyecanı yavaş yavaş her yeri kaplamaya başladı.

Siyasi partilerin Bursa adayları da kolları sıvayarak seçmenin oyuna talip olmak için çalışmalarına tüm hızıyla başladılar.

İYİ Parti’nin Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nu Bursa Büyükşehir için aday göstermesi, AK Parti ve adayı, mevcut Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş’ın hiç zorlanmadan seçimi alacağı şeklinde yorumlanıyordu.

İYİ Parti’nin bu hamlesi AK Parti saflarında bir rahatlamaya yol açtı. Çünkü geçen seçim Cumhuriyet Halk Partisi ile yerel seçim ittifakı yapan İYİ Parti’nin alacağı oyların Mustafa Bozbey’in hanesinden kaybolacağını hesap ediyorlardı.

Bursa’da seçim sonucu Alinur Aktaş’a doğru dönerken sürpriz bir gelişme oldu.

Yeniden Refah Partisi, eski AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ı aday olarak açıkladı. Seçimin şimdiden kaybedileceğini düşünen bir kesim bu açıklamayla birazcık umutlandı. Çünkü Yeniden Refah partisinin alacağı her oyun AK Parti’den eksileceğini öngörüyorlar.

Bu düşünceye sahip olanlara buradan çağrımdır. Çok umutlanmayın, çünkü AK Parti İstanbul’u geri kazanmak için her şeyi yapacak. O yüzden de Yeniden Refah Partisi ve Fatih Erbakan’ı ittifaka katmak istiyor.

Fatih Erbakan çocukluğumun çizgi roman kahramanı ‘Mister No’ gibi hep hayır diyor. İktidara da muhalefete de muhalefet ediyor. Ama AK Parti’ye gelince son dakika çark ediveriyor. ‘CHP mi kazansın?’ diyerek iktidarın safında sıralanıyor.

Bugün böyle olmayacağını düşünenleri şimdiden uyarıyorum. Yeniden Refah’ın Bursa dahil diğer illerde aday çıkararak kopardığı fırtınaya aldanmayın. Çünkü bu olay sonu belli Türk filmi gibi. AK Parti anketlerde Yeniden Refah Partisi yüzünden İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerin kaybedileceğini görürse Fatih Erbakan’ı Dolmabahçe’deki çalışma ofisine çağırırlar.

Orada kara kaplı defterler açılır. Fatih Erbakan birkaç saat sonra son derece ikna olmuş olarak çıkar. Bütün adayları çeker, AK Parti’ye yine bir destek atar. Bahanesi de hazır olduğundan, ‘CHP zihniyeti mi kazansın?’ der, klasik bir siyasal İslamcı gibi bu işin içinden sıyrılır çıkar.

Bu kadar şaşaa ve gürültü koptuğuyla kalır. Nereden mi biliyoruz?

O Dolmabahçe’de kimler kimler ikna olmadı.

Ne Genelkurmay Başkanı kaldı ikna olmadık ne çözüm süreci aktörleri.

Bazıları da ‘Türk milliyetçiliğinden taviz vermem Hüda-Par ile yan yana olmam’ dediler ama sonra cehennemin kapılarını içeriden kapattılar.

Sonra o zatlar çıkıp Türkiye’de bölünmeyi tartışanlarla el ele pozlar verdiler.

Buradan Yeniden Refah Partisi’ne güvenerek AK Parti’nin oy kaybını hesaplayanlara söylüyorum. Fatih Erbakan’ı Dolmabahçe’de görmeden dolduruşa gelip seçim tahminleri ve hesapları yapmayın.

O kupon çok fena yatar, benden söylemesi.

HABERLER