Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Esma’nın kemikleri sızlıyor!

Yassıada mahkemelerinin son duruşmaları yapılırken, İsmet İnönü, Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamına en fazla karşı çıkanlar arasında yer alıyor.

Hatta bir örnek veriyor İnönü…

“Atatürk bana dedi ki ‘Kimseyi asma İsmet, insanların yaptıkları unutuluyor, asıldıkları unutulmuyor.” diyerek, Atatürk’ün sözlerini aktarıyor Meclis kürsüsünden.

Evet, tarih Gazi Mustafa Kemal’in ne kadar haklı olduğunu bir kez daha öğretiyor bize.

Şimdi buraya nereden geldik?

Mısır mahkemeleri Sisi’nin yaptığı darbe sonrası tutuklanan 8 Müslüman Kardeşler üyesine birkaç gün önce idam cezası verdi. 

Mursi’nin de yaptıkları unutuldu, asıldığı unutulmayacak!

Tıpkı Saddam Hüseyin gibi Mısır hükümeti de bu kararı gözü kırpmadan uygulayacak gibi görünüyor.

Peki bu kararlar bizi neden ilgilendiriyor?

Hemen açıklık getireyim: Mısır ile aramız bozukken bütün siyasal İslamcılar Rabia işareti yaparak, protesto gösterilerinde öldürülen 17 yaşındaki Esma Biltaci için ağlıyordu.

İktidarımız darbecilerle aynı masada oturmayı bırakın seçim meydanlarında Ekrem İmamoğlu’nun yanına darbeci generali koyarak “Bu pazar Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?” diyerek, mangalda kül bırakmıyorlardı.

Devletten nemalanan ne kadar tarikat ve cemaat varsa Esma’nın annesini Türkiye’ye getirip, Anadolu şehirlerinde gezdirip Sisi’nin zalimliğini, Esma’nın nasıl şehit olduğunu anlattırıp milleti ağlatıyorlardı.

Sonra ne mi oldu?

Genel seçim bitince hemen şak bir U dönüşü ile apar topar ilk uçakla Yunanistan’a, arkasından da Mısır’a gittiler. Bu ülkelerin nasıl dost ve müttefik olduğunu ortak basın toplantılarında anlatılar. Çünkü bizim iktidarımızın dışişlerinde freni yoktur ama U dönüşü meşhurdur.

Yandaşlar ve devleti sarmalamış tarikatlar ve cemaatler durur mu, hemen onlar da köprüden önce son çıkış gibi direksiyonu kırdılar, ne Rabia kaldı ne şehit Esma, hatta Düzce Belediyesi‘nin dikmiş olduğu Rabia heykeli gece yarısı operasyonu ile yok edildi.

Biz Sisi ile el sıktıktan sonra Mısır mahkemeleri “Müslüman Kardeşler” örgütünden 8 kişiye idam cezası verdi.

Demiştik ya, zurnanın zırt dediği yer de orada.

İdam cezasına çarptırılan 8 kişi arasında 17 yaşında darbeci kurşunları ile öldürülen Esma’nın babası Muhammed el Biltaci’de var.

Hadi, iktidarda bulunanların ABD korkusu değil, devletin ali menfaati falan diyerek Esma’yı unutmalarına lafım yok.

Ama o devleti sarıp sarmalayan tarikat, cemaat ve adına STK dediğiniz, Esma’nın annesini şehir şehir gezdirenlere ne demeli?

Onların tavrından anlaşılıyor ki bu arkadaşlar iktidardan korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar.

Korksalardı sus pus olup üç maymunu oynamaz, 17 yaşındaki Esma’nın kemiklerini sızlatmazlardı.

HABERLER