Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Formül

Bulgaristan‘da kurulu bulunan Hak ve Özgürlük Hareketi’nin Bursa’da verdiği iftara katıldık, dün akşam.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütü neredeyse tam kadro oradayken, AK Parti‘den sadece Milletvekili Mustafa Yavuz’u gördüm.

Bulgaristan’dan da çok sayıda belediye başkanı ve milletvekili iftara katılmıştı.

Ben gazeteci arkadaşlarla sohbet ederken, bir anda alkış tufanı koptu. Dönüp baktığımda soydaşların salona giren Mustafa Bozbey’i alkışladığını gördüm. Ailesi de bir Balkan göçmeni olan Bozbey’i bu kadar alkışlamaları doğal gibi geldi.

Arkasından Osmangazi Belediye Başkanlığı yarışında ipi göğüsleyen Erkan Aydın da – ismi anons edildiğinde – hemen hemen aynı alkışı alınca epey bir şaşırdım.

Demek ki soydaş eskisi gibi CHP’nin arkasında, dedim kendi kendime.

Mudanya’da seçim yarışını önde bitiren ve ailesi 1951 göçmeni olan Deniz Dalgıç’ın gördüğü ilgiyi ve selfi sırasını söylememe gerek yok sanırım.

Yemeğin ardından Mustafa Bozbey kısa bir teşekkür konuşması yapmak için kürsüye çıktı.

“Burası siyaset yeri değil, biliyorum” diyerek başladığı konuşmadan anladık ki Bozbey, epey dolu.

Devlette sürekliliğin esas olduğunu söyleyen Bozbey, “Bize iletilenler bizleri üzüyor. Tazminatları verilerek işten çıkarılanlar kimler? Büyük ihtimalle de bankamatik olduğunu düşündüğümüz bazı kişiler, hakları feshedilerek hemen tazminatları ödenme yoluna itiliyor. Onlara ‘yarın sizi buradan atacaklar, tazminatlarınızı alın ayrılın’ diyorlar. Biz çalışanlarımızın her birine tek tek güveniyoruz. Ancak böyle bir işlemin yapılmasını da asla kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Yani 2019’da el değiştiren belediyelerde yapılan uygulamamalar Bursa Büyükşehirlerde de devam eder niteliğinde.

Alinur Aktaş ve AK Parti, sürekli kul hakkından bahsederken galiba yandaş ve bankamatik memurları ile kul hakkını dibine kadar sıyırmışlar. Şimdi de yangından mal kaçırır gibi bu işlerini perdeleme ve delilleri karartma peşindeler.

Nereden mi biliyoruz?

Birkaç ay önce çıkan BUSKİ yolsuzluğunda 3 gün 3 gece kimseye duyurmadan şüphelileri açığa bile almadan yaptıklarından.

Bozbey ve diğer belediye başkanları mazbatayı alır almaz AK Parti’nin söz verdiği ama tam ters istikamette gittiği 3 şeyi yapmalı.

Bunlar 3Y; yoksullukla, yasaklarla ve ileride meydana gelecek ya da geçmişte yapılmış yolsuzluklarla mücadele.

Başarının ana formülünü uygulayan İstanbul ve Ankara’da aldıkları oy oranı, bu formülün tutuğunun en büyük göstergesidir.

HABERLER