Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Fotoğraf ve kırmızı motosiklet

O fotoğraf ilk kez 2019 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu seçimi kazandığında dikkatimizi çekmişti…

Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün bir vatandaşın derdini pür dikkat dinlerken çekilen o fotoğrafı kendine yol gösteren bir pusula gibi makam odasına asmıştı.

Birkaç gün süren başkanlığın ardından seçim iptal edilip şu anki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya belediyeye kayyum olarak atanınca ilk olarak o fotoğraf belediye çalışanları tarafından yangından mal kaçırır gibi indirilmişti.

Daha sonra 860 bin fark ile tekrar seçilen Ekrem İmamoğlu, fotoğrafı yerine astırmakla kalmamış, aynı fotoğrafın çerçeveli halini tüm CHP’li belediye başkanlarına yollamıştı.

Sabah saatlerinde televizyona gözüm kaydı.

Halk TV’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olmuştu.

CHP Genel Merkezi’nden yapılan canlı yayında Atatürk’ün o fotoğrafını göstererek, “Tokat Turhal’da yaşanan bir deprem sonrası çekilen bir fotoğraf, bu derdini anlatan vatandaşın torunu Mehmet Erdem Ural şu anda bizim partiden Turhal Belediye Başkanı seçildi” dedi.

Bunu görünce aklıma hemen Bursa Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın seçim sonrası gazeteciler ile yaptığı toplantı geldi. Aktaş, o toplantıda üstüne basa basa “Benim seçmenin sandığa gitmedi” demiş.

Hala olayların farkında değiller; seçmen kimsenin değildir.

Siz Atatürk’ün o fotoğrafındaki gibi vatandaşı dinlemezseniz, at gözlüğü takmış kibir abideleri danışmanlar ve yancı gazeteciler ile bakarsanız sokağın nabzına, ‘Sandığa tıpış tıpış gideceksiniz’ diyen Kılıçdaroğlu gibi böyle farkı yiyip, soluğu günahlarınıza af dilemek için umrede alırsınız.

Gelelim o programda CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ı ilgilendiren kısmına…

Özgür Özel, başka bir fotoğraf daha gösterdi.

Fotoğrafta 300 bin lira değerinde gıcır gıcır bir Vespa motosiklet vardı.

Ve başladı anlatmaya…

“Seçim öncesi Denizli’de otururken CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, ‘Başkan’ım bir iki hayalim var, Denizli’yi kazanan İl Başkanı olmak, bir de kırmızı bir Vespa motosiklet alıp caddelerde gezmek’ deyince ben de ‘sen burayı kazan o motosikleti sana alacağım’ dedim. Seçim gecesi arayıp durumu sorduğumda bana ‘Başkan’ım onların 100 cc olanları çekmiyormuş. 300 cc olur mu benim motosikletim’ dedi. Ben de ‘olur’ dedim ve kendi cebimden motosikleti alıp Denizli İl Başkanımıza hediye ettim.”

Buradan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ı uyandırayım.

Bursa’yı kazandıran il başkanı olarak bu hikayeyi bence Özgür Özel’e hatırlatın…

Sonuçta ‘Ağanın eli tutulmaz…’

HABERLER