Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İyi ki Lozan’da gizli madde varmış!

Türkiye, Erzincan İliç’te meydana gelen toprak kaymasının ardından büyük bir çevre felaketi yaşıyor.

9 vatandaşımız, emekçimiz toprak altında ve bırakın canlı kurtarmayı cenazelerinin bile çıkarılamayacağını yetkililer direkt söylemese de biz artık anlar olduk.

İktidardakiler ise ‘eski Türkiye eski Türkiye’ diye seçim meydanlarında nutuklar atıyor.

Türkiye, daha önce de çevre felaketleri gördü. Bunlardan biri 1993 yılının Nisan ayında yaşadığımız İstanbul Ümraniye’deki çöplük patlamasıydı.

1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı iken Ümraniye’de çöp dağları altında kalan ve cenazeleri bile çıkarılamayan 12 insanımızı örnek verip bu faciaların önüne geçileceğinin sözün vererek seçimi kazanmamış mıydı?

Dün 39 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 12 kişinin cenazelerini bile bulamadığımız Ümraniye faciası hani eski Türkiye’nin ürünüydü? Yeni Türkiye’de bir de bu faciaların üzerine dev Fırat havzasını zehirleyen siyanür belası çıktı karşımıza.

ERZİNCAN’IN İLİÇ İLÇESİNDE MADEN SAHASINDA MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASIYLA İLGİLİ GÖZALTI SAYISI 8’E YÜKSELDİ (AHMET AKBUĞA – EMİN FERHAT SEVİLİR/ERZİNCAN-İHA)
Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili gözaltı sayısı 8’e yükseldi. Kayıp 9 işçinin arama çalışmaları da alanda sürüyor.

Bir de bu facia bize şunu öğretti…

1923 ile 2002 arası eski Türkiye’de bin 186 maden ruhsatı verilmiş. 2002 ile 2024 arası bu sayı 386 bine çıkmış.

Peki hani Lozan Antlaşmasının gizli maddeleri vardı?

Bu yalanı siyasal İslamcıların akıl hocası Necip Fazıl, ortaya imalı şekilde atmıştı. Daha sonra Maraş dondurmacısı kılıklı Fesli Kadir tarafından sakız gibi çiğnenmişti. Siyasal İslamcı ve Atatürk düşmanları da bu yalana sarılmıştı.

Hatta 2018 yılında yapılan bir ankette vatandaşlarımızın yüzde 48’inin bu maddelerin var olduğuna inandıkları ortaya çıktı.

Lozan Antlaşması’nın gizli maddelerine göre biz madenlerimizi 100 yıl çıkaramayacaktık. Ama 2023 yılı şahlanışımız olacaktı.

Gabar petrolü ve Karadeniz doğalgazı ile adeta uçacaktık, şahlanacaktık, hatta dirilişimiz olacaktı. Bu maden ve gizli madde propagandası ile AK Parti 2023 Mayıs seçimlerini bile kazanmadı mı?

Anlaşılan o ki bu felaketle öğrenmiş olduk ki, Lozan’da gizli madde olsa bile kimse takmamış, hatta madenler yabancı şirketlere peşkeş çekilmiş. Bu yetmemiş, vatandaşım vergi yükü altında inim inim inlerken bu yabancı şirketlerin milyonlarca dolarlık vergi borçları tek kalemde silinmiş.

AK Parti iktidarı eski Türkiye’den tam 386 kat daha fazla maden ruhsatı vermiş. Allah’tan Lozan’da gizli maddeler varmış da bizi korumuş.

Fesli Kadir’in dediği gibi gizli maddeler olmaza Türkiye maazallah köstebek yuvasına dönecekmiş…

HABERLER