Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

O gemide başkası olsaydı

Önceki yazımda İsrail-Hamas Savaşı‘ndan 2.5 ay önce ABD gemisinin Antalya’da demirli olduğunu ve salına salına nasıl İsrail’e yardıma gittiğini kaleme almıştım.

Dün gece haber kanallarında gezerken, yandaşlığın nasıl zor bir zanaat olabileceği aklıma geldi. Zira yandaş kalemşörler Hamas’ın sivillere karşı saldırısını meşru göstermeye çalışırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o geminin orada ne işi var söylemine o kadar tutunmuşlardı ki cansiperane savunmak için canla başla mücadele ediyorlardı. Ama hiçbirinin ağzından İncirlik ve Türkiye’de konuşlu bulunan diğer Amerikan unsurları için ‘Go Home Yanke’ sözü çıkmıyordu.

Yandaşlar durmak bilmiyor ABD karşıtlığında!

Neymiş, bizim petrol arama gemimiz Abdulhamit’in yanına Gerald Ford demirleyip bize gözdağı veriyormuş!

Kusura bakmayın, bu adamları en fazla 10 dakika falan dinleyebiliyorum, o yüzden duyup aktarabildiklerim bu kadarla sınırlı.

Çünkü benim Antalya tatilimde gördüğüm ABD uçak gemisi Gerald Ford’u aynı tarihlerde bizden bir heyet de ziyarete gitmiş, incelemelerde bulunmuşlardı. Bu heyetin içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve bizim deniz gücünden üst rütbeli askerler bulunuyordu. Buraya kadar her şey normal gitti.

Burada parantez açayım, tabii gidecekler, incelemelerde bulunacaklar, çünkü o geminin o sırada bizim Anadolu gemisi ile birlikte ortak tatbikat yapıyor olduğunu hatırlatayım.

Selçuk Bayraktar’ın ziyaretteki fotoğrafları hem haber oldu hem sosyal medyada paylaşıldı. Sonra o gemi 2 ay sonra İsrail’e yardıma gitmek için yola çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da haklı olarak o geminin orada ne işi var sorusunu ABD Büyükelçisine değil de seçmenlere sordu.

Hal böyle olunca yazımızın başında da belirtiğimiz gibi yandaş takımı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği istikamet doğrultusunda başladılar ABD’ye saydırmaya. Bütün kanalları kaplayan yandaşlar, bu ziyaret için üç maymunu oynuyorlar, çünkü övseler bir dert, eleştirseler bir dert, haber bültenlerinde verseler başka bir dert. Sadece ıslık çalarak olay mahallinden uzaklaşmayı seçiyorlar her zaman olduğu gibi.

Peki, şeytanın avukatlığını yapıp soralım; bu gemide bulunan ABD askerleri aylardır denizde ve Antalya’ya geliyorlar. Sonuçta bunlar potansiyel turist bir bakıma. Cumhuriyet Halk Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bırakın Selçuk Bayraktar gibi gemiye ziyarete gitmeyi, bir turist kafilesini karşılar gibi Gerald Ford gemisinin fotoğrafını sosyal medyasına koyup altına ‘Welcome’ yazsaydı ne olurdu?

Yandaş arkadaşların gazete ve televizyonlarında atacakları manşetleri görebiliyorum:

Böcek CHP’nin niyetini açık etti”  

İhanetin fotoğrafı”

ABD böceği”

Gazze’de ölen çocukların kanı CHP’nin ellerinde”

Antalya değil Gerald Ford’un başkanı”

Gazze’ye düşen bombalarda CHP’nin parmak izleri”

CHP’li Böcek Amerikan askerlerini böyle karşıladı”

CIA’nın Böceği”

Liste böyle uzayıp gider, yani yandaş olmak için galiba çok ama çok vicdansızlık gerekiyor!

HABERLER