Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

O yılanlar artık bin yaşamayacak!

Bugün başka bir konuyu ele alacaktım ama malum, gündem Yeniden Refah Partisi ve tabii ki Genel Başkanı Fatih Erbakan.

Ben bu yazıyı kaleme almadan yaklaşık yarım saat önce seçimde nasıl bir konum alacakları Fatih Erbakan tarafından açıklandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı, ana hatlarıyla 14 Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın ekonomik krize çare bulamadığını, Gazze konusunda samimi olmadığını, 31 Mart 2024 seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu anlattı.

Daha sonra AK Parti ile yol yürümeyeceklerini açıklayarak, büyükşehirlerde kendi adaylarına oy isteyeceklerini açıkladı.

Konuşmadan benim anladığım kadarıyla AK Parti’nin ittifak karşılığında belediye olarak kesenin ağzını açmadığı da belli.

Şimdi ne mi olacak?

Buradan söylüyorum: Allah Fatih Erbakan ve ailesinin yardımcısı olsun, çünkü sosyal medya trolleri hemen saldırmaya başladı.

Babasının siyasi mirasını pazarlık masasında harcadığı gibi hafif ifadelerle saldırıyı başlattılar.

Bu saldırılar daha da çirkinleşecek. Ailesinden geçmişine kadar, hatta küfre kadar gidecek.

Hele kendini gazeteci sanan troller ağızlarından salyalar akıtarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanına, yöneticilerine demediklerini bırakmayacaklar.

Çünkü Fatih Erbakan ve partisinin seçime tek başına girmesini içlerine bir türlü sindiremeyecekler.

Nedeni ise belli… 5 yıl önce kendilerinin ballı zarflar almaları, reklam adı altında belediyelerden nemalanmalarının tekrar hayalini kuruyorlar.

Tarikat ve cemaatler de 5 yıl öncesinin rüyaları içindeler. Belediyelerin bütçelerinden pay, işe adam aldırmak, sosyal proje adı altında yurt binalarına çökmek… Bütün bunların geri geleceğinin hülyası ile yatıp kalkıyorlar.

Tüm bu rüya, hayal ve hülyaları zora sokan Yeniden Refah Partisi’nin tek başına seçime girmesi ve AK Parti oylarını az da olsa bölmesi.

Büyükşehirlerin tekrar kazanılmasını zora sokacağı için bakın neler yazıp çizecekler. Ne montaj görüntüler servis edecekler; haya, ahlak ve insanlık tanımadan vurdukça vuracaklar.

Yukarıda dediğim gibi Allah, Fatih Erbakan ve kurmaylarının yardımcısı olsun.

Diğer yandan Yeniden Refahçılar, kendi mahallelerinin bu yaratıklarını görüyorlardı ama onlara dokunmayan yılan bin yaşıyordu.

O yılanlar onları sokunca belki bir parça muhalefetin ne hissettiğini görürlerde, belki empati kurarlar.

HABERLER