Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

RTÜK’e bir önerim var

Benim yaşamımda bazı kitapların değişik bir yeri vardır…

Ya çok okumak isterim elime geçmez, ya da elime geçince okumaya fırsatım olmaz.

Bu kitaplardan biri de Metin Kaçan’ın Ağır Roman’ıdır.

Geçen sene Yazı İşleri Müdürümüz Furkan Kahraman hediye ettiğinde bile açıp okumak içimden gelmedi. Filmi o kadar sevmiştim ki, belki de o büyü bozulacak diye korktum.

Metin Kaçan’ın yazdığı bu hikayenin en sevdiğim karakterlerden biridir, Zafer Algöz’ün oynadığı Gaftici Fethi. Biraz çapkın biraz üç kağıtçı, her zaman parayı bulmak için türlü dümenler çeviren kurnaz bir adamdır.

Her türlü pisliğin cirit attığı Kolera Sokağı‘nda parasız kalınca kafasında bir ampul yanar ve bir broşür çizdirerek bunu bastırıp satınca parayı yeniden bulur.

Kolera sakinleri bu öğretici ve aydınlatıcı kitabı satın almak için adeta birbirlerini ezerler. Bu kitabın adı ‘Oğlunuzu i… olmaktan nasıl kurtarırsınız’dır.

Hala bu sahneyi seyredince gülmekten kendimi alamam.

Geçtiğimiz günlerde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından oy çokluğuyla İstanbul Aile Vakfı’nın düzenleyeceği ‘LGBT propagandasına dur de‘ etkinliğiyle ilgili kamu spotuna onay verildi.

Açıklamada, “RTÜK, İstanbul Aile Vakfı’nın Saraçhane’de düzenleyeceği ‘LGBT propagandasına dur’ toplantı duyurusunun kamu spotu olarak TV’lerde yayınlanmasına oy çokluğuyla karar verdi. Vakfın gerekçesi ‘Bu gidişe dur denmezse 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı kutlayacak çocuk ve gençlerimiz olmayacak!” cümleleri dikkat çekti.

23 Nisan’dan ve 19 Mayıs’tan kimlerin kıl kaptığı ortada. Yani bu ulusal bayramları kutlamayan, hatta “Yunan galip gelseydi” diyenler LGBT’li mi oluyor?

Ayrıca bu kamu spotları her derde deva ise; kaçak yapıdan kadına şiddete kadar her gün her konuda bu videolar televizyonlarda boy dönüyor. Bizim toplumumuz bunları seyrederek bir İsveç mi oldu? Olduysa bizim neden haberimiz yok?

Bu kamu spotu gençleri LGBT’li olmaktan kurtaracaksa RTÜK’e bir tavsiyem var:

Hemen LGBT karşıtı kamu spotları çeksinler. Bu filmlerde Zafer Algöz, Gaftici Fethi karakterini oynasın. Kamu spotunun başlığı ‘Oğlunuz LGBT’li olmaktan nasıl kurtulur’ olsun.

Kamu spotlarından milyonlar vuran, imar affı kamu spotunda oynayarak affın ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatan, ancak 60 bin insanımızı kaybettiğimiz deprem sonrası ortalıkta görünmeyen Ağır Roman kitabının yazarı Metin Kaçan’ın ağabeyi Hasan Kaçan da filmi çekip cukkayı cebine koyarsa bütün Türkiye LGBT’li olmaktan kurtulur belki.

Madem bu vakıf 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı kutlayacak genç kalmayacağını iddia ediyor, RTÜK de buna hak veriyorsa sormak gerek. LGBT’nin yanı sıra tarikat ve cemaat yurtlarında parmak kadar çocuklara tecavüz taciz gırla gidiyor. Çocuklarınızı oralardan uzak tutun diye bir kamu spotu yayınlansa fena olmaz mı?

RTÜK’e, cemaat ve tarikatların çocuklara karşı faziletlerini anlatan bir kamu spotu çekmesini; ‘Küçüğün rızası var’ diyen eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ve ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen eski Aile Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı oynatmasını şiddetle tavsiye ediyorum.

 

HABERLER