Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Sedat Yalçın Bursa’yı tanıyor da partisini tanıyor mu?

Türkiye tam gaz yerel seçimlere giderken, Bursa’daki aday sürprizi Yeniden Refah Partisi’nden geldi.

AK Parti’nin önceki dönemlerinde Bursa İl Başkanlığı görevini yapmış olan Sedat Yalçın’ın Yeniden Refah Partisi’nin adayı olması herkesi şaşırttı.

Yalçın’ın Almira Otel’de düzenlediği toplantıya katıldık. Öncelikle belirtelim; Yalçın, güler yüzlü, heyecanlı ve yıllarca galiba bu adaylığı beklemiş gibi içi kıpır kıpırdı.

Toplantı başlayınca gördük ki Yalçın, dersine iyi çalışmıştı.

Kentin deprem, barınma, çevre, turizm gibi problemlerini nasıl çözeceğini ya da nasıl geliştireceğine kah Londra’dan kah Viyana’dan kah Roma’dan örnekler verdi.

Turizmin gelişmesinin sosyal hayatla olacağını, 135 kilometrelik kıyı bandının yanısıra İznik, Gemlik ve Bursa’nın tarihi mekanlarını etkinliklerle nasıl sosyal hayata, turizme katacağını veya katılabileceğini anlattı. İznik’in önemini ve inanç turizmi ile nasıl uçacağını vurguladı.

Dedik ya dersine iyi çalışmış ve Bursa’yı çok iyi tanıdığı belliydi. Eksik olan; aday olduğu partiyi tanımıyor olmasıydı. Çünkü Yeniden Refah Partisi’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki sloganı bile ‘Ahlaklı belediyecilik.’

Peki bu ne demek?

‘Herkesin ve her yerin namus bekçiliği bizden sorulacak’ demek.

Sedat Yalçın’a soruyorum: Bursa’da sahil bantlarında kızlı erkekli oturup gitar çalan gençlere partiniz ‘ahlaksızlar’ olarak bakarsa ne olacak?

Bursa’da düzenlenen kızlı erkekli festivaller öncesi Yeniden Refah Partisi’nin arka bahçesi Milli Gençlik Vakfı sosyal medyadan o etkinliklerin iptali için Vali ve size çağrılar yaparsa dönüp de MGV’ye ‘Susun bakalım; Roma’da, Londra’da, Viyana’da böyle değil bu işler’ diyebilecek mi?

İznik’e inanç turizmi için gelen yabancı misafirler ayin sonrası İznik kıyısı kenarında kızlı erkekli alkollü partiler yaparsa, partilileri din elden gidiyor diye Sedat Yalçın’ın kapısına dizildiğinde Roma’yı örnek gösterebilecek mi?

Geçtiğimiz genel seçimlerde Sakarya’daki kadın adayın fotoğrafını seçim minibüsünün üzerine bile basmayan bu parti, yarın Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne işe alınacak kadın adayların kılık kıyafetine karışırsa il yönetimine ‘Burası bir Avrupa Belediyesi’ diyebilecek misiniz?

Dedik ya Sedat Yalçın Bursa’yı iyi tanıyor da biz de aday olduğu partiyi bilmiyor değiliz.

HABERLER