Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Teflon nedir?

Malum, Türkiye faiz sebep-enflasyon sonuç denilen bir söylemle yapboz tahtasına döndü.

Ülke ekonomisi darmadağın edilirken, teflon tava misali iktidara hiçbir şey yapışmadı ve ilk seçimde güle oynaya yine kazanmayı bildi.

İktidar hiçbir şeyden sorumlu değil, halk ondan beter! Ülke zam ve mülteci yağmuru altında inim inim inlerken, sanki hiçbir şey olamamış gibi davranıyor.

Ya daha beteri?..

Cumhur İttifakı‘nın ortağı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan çıkıp İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımaya yaptığı zammı eleştiriyor.

Kardeşim, “ne bu akaryakıt fiyatları?” desene, “mazot 40 liraya dayandı” diyerek, gidip bir benzin istasyonunun önünde açıklama yapsana…

Bursa’da da toplu taşımaya zam yapılıyor. İstanbul’u eleştirirken, AK Partili belediyelere de sallasana…

Aynı tavrı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı‘nda da görüyoruz.

Adam akaryakıt zamları için ağzını açamıyor, ama aldığı yüzde 52 zammı beğenmeyince İstanbul Büyükşehir Belediyesine isyan ediyor.

Niye akaryakıt fiyatlarından bahsedemiyor? Çünkü kendince iktidar taksicileri UBER belasından kurtardı. Şimdi de scooter belasından kurtarması için aslında uslu çocuğu oynuyor.

Ama Martı şirketinin sahibi Oğuz Alper Öktem, hiç de öyle kolay lokma değil. Öktem, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun boğazında kalacağa benziyor.

Yani iktidarı eleştiremeyince olay vurun abalıya, muhalefete halini alıyor. CHP’li belediyeler yapınca ortalık yıkılıyor. Ama iktidar ve AK Partili belediyeler yapınca herkes 3 maymunu oynuyor.

Son olarak Gaziantep’te gördük bunu. Fabrikadaki işçiler greve gidiyor ve zam istiyorlar. Hemen fabrikaya giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işçileri toplayıp patronun faziletleri hakkında başlıyor vaaza…

Şahin, işçilere patronlarının öbür dünyalarını da düşündüğünü, cami bile yaptırdığından bahsederek şunları söylüyor:

İşçi ile işveren baba oğul olduğu sürece hiçbir sorun yok. Bu yaşananların nedeni ne sizsiniz ne patronunuz. Bunun nedeni yüksek enflasyon, satın alma gücü paritesi. Onun için Cumhurbaşkanımız iki yıllık süreçte bu enflasyonu tek haneye düşürdüğü zaman bu sorunların hiçbiri kalmayacak. Azıcık sabır!”

Ya, ben anlamadım! Bu fabrika Yunanistan’da mı? Ya da faiz sebep-enflasyon sonuç gibi ekonomi bilimine uymayan bir söylemle, “İşte nas ortada” diyerek, Kemal Kılıçdaroğlu mu Türkiye’yi enflasyon canavarına yutturdu?

Gelelim diğer tarafa…

CHP’li belediye başkanlardan biri bölgesindeki bir fabrikaya gidip bırakın böyle bir konuşma yapmayı, poz verse hemen sosyal medyadaki linç mengenesi çalıştırılır, o belediye başkanının kemikleri kırılırdı.

Yani teflon gibi iktidar ve onun organlarına hiçbir şey olmuyor.

Bu arada, Gaziantep’de bulunan o fabrikada işçiler kazandı. Yani Fatma Şahin’in “sevgili patronunuz cami yaptırdı” vaazı pek tutmamış gözüküyor.

ÖNERİ

Osmangazi Belediyesi, eski Santral Garaj‘ın olduğu bölgede uzun süredir bir meydan inşaatı sürdürüyor.

default

Geçtiğimiz günlerde Başkan Mustafa Dündar, basın turu yaptırmış. Beğenen de olmuştur eleştiren de. Ben gidip görmedim, ağabeyimiz Selahattin Adıgüzeller‘in Başka Gazete‘deki yazısında okudum.

Meslektaşımız bir soru sormuş: “Meydana kimin heykeli dikilecek?..”

Ben de buradan fikrimi söyleyeyim. Madem Bursa bir Balkan kenti, Batı Trakya Türklerinin haklı mücadelesi için şüpheli bir kaza ile hayatını kaybeden Dr. Sadık Ahmet’in heykeli o meydana yakışmaz mı?

HABERLER