Bülent Civanoğlu
Bülent Civanoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ya sıra tekrar size gelirse!

7 Haziran 2015 tarihinde genel seçimlere gidilmişti…

O zaman başkanlık sistemi yürürlükte olmadığından parlamentoda hiçbir parti tek başına yeterli milletvekili sayısına ulaşamamıştı.

Tekrar bir seçim yapmak ya da koalisyon hükümeti kurmak gündeme gelmişti. Koalisyon çalışmalarından ses çıkmayınca 1 Kasım 2015’te erken seçim kararı alınmıştı. Ama o karar sonrası olan olmuştu…

Şanlıurfa Akçakale’de evinde uyuyan iki polis memuru şehit edilmiş, arkasından ülkemiz adeta bir arenaya dönmüştü.

Bombalar, çatışmalar derken anladık ki Çözüm Süreci denilen dönemde bizim iktidarımız ‘megri megri’ halay çekerken, bölücü örgüt şehirleri cephaneliğe çevirmişti.

Bu arada IŞİD de boş durmuyor, solcuların yaptığı barışçıl gösterilere saldırıp yüzlerce insanı katlediyordu.

O sırada Siirt kırsalında PKK’nın yola koyduğu bomba patlıyor, 8 askerimiz şehit oluyordu. Bu askerlerde biri de Bursalı Jandarma Er Bahadır Aydın’dı.

Şehit erin Ulucami’deki cenaze törenine katılan dönemin Sağlık Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, önce sloganlarla protesto edildi. Daha sonra cenazeye katılanlar pet şişeler atarak ve bakanın üzerine yürüyerek bir kargaşaya yol açtılar. Polis ve bakanlık korumaları Mehmet Müezzinoğlu’nu hemen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasına sokarak güvenlik önlemi aldılar. Olaylar büyümeden yatıştırıldı.

Bugün bu olayları yine görüyoruz…

Dün bakana saldıranlara AK Partililerin neler söyledikleri, kimleri PKK’lı ilan ettikleri ortadadır. Ama iş şehit cenazelerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Manisa’da, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta saldırmaya gelince AK Parti bırakın üç maymunu oynamayı, neredeyse açık açık destek verme durumuna gelmiştir.

IRAK’IN KUZEYİNDE DEVAM EDEN PENÇE-KİLİT HAREKATI BÖLGESİNDE PKK’LI TERÖRİSTLERLE ÇIKAN ÇATIŞMADA ŞEHİT OLAN PİYADE SÖZLEŞMELİ ER ENİS BUDAK (22), MANİSA’DA GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ. (AYKUT YENİÇAĞ – ÖNDER AYDIN/MANİSA-İHA)
Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Manisa’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir grup vatandaş tepki gösterdi.

Öyle ki AK Partililer Kılıçdaroğlu’na yumruk atan inek hırsızının elini öpmek için sıraya bile girmişlerdi.

Sayın iktidar sahipleri;

Bursa’da şehit cenazesinde Mehmet Müezzinoğlu’na saldıranlar bugün CHP’lilere saldırıyorlar. Siz de bıyık altından gülüyorsunuz ama o ortaklık bozulursa sizin yuhalanıp tartaklanacağınızı, sıranın size gelme ihtimalini de unutmayın.

Bizden söylemesi…

HABERLER