Furkan Kahraman
Furkan Kahraman
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İYİ Parti Yıldırım’da ilk aday çıktı

Önümüzdeki yıl mart sonunda yapılacak yerel seçim öncesi partiler çalışmalarını sürdürürken aday adayları da ortaya çıkmaya başladı.

Hali hazırda İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi olan Ferit Gürsoy, pazar günü gerçekleştireceği basın açıklaması ile Yıldırım Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayacak.

Bu sebepten kendisini dün Norm Haber’de konuk ettik. Uzun ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik…

Gürsoy, meclis üyeliği kimliğinin de verdiği avantajla ilçe sorunlarına hakim, çözüm önerilerinin de cebinde olduğunu söyledi.

Yıldırım’ın dönüşümden trafiğe, eğitimden sosyal hayata köklü dönüşümlere ihtiyacı olduğunu ve gerekli tüm hamleleri gerçekleştirebilecek deneyimin de cesaretin de kendisinde olduğunu ifade etti.

Hayatımın yaklaşık 27-28 senesini Yıldırım’da geçirdim.

Çocukluğum Teyyareci Mehmet Ali Caddesi’nin sıkışık trafiğinin ortasında ve bitişik nizam binaların arasında geçti.

Yıldırım, düşük yüzölçümüne rağmen hayli kalabalık bir nüfusu içinde barındırıyor.

Düzensiz kentleşme, yeşil alan eksikliği, kültürel faaliyetlerin çok az oluşu ve gün geçtikçe artan göç problemi, Yıldırım’ı deyim yerindeyse ‘şehrin ortasında sürgün yeri’ haline sokuyor.

Belediyecilik anlamında doğru işler yapılsa da eksiklerin olduğu muhakkak.

İşte tam bu noktada Ferit Gürsoy, söz konusu eksikleri bildiğini ve işe koyulmak için hazır olduğunu, iddiasını ortaya koyarak anlattı.

Siyaseti ötekileştirmeden, kırmadan yaptığını ve seçilmiş belediye başkanının ‘partisiz’ olması gerektiğinin altını çizdi.

Yetiş Ferit’ lakabını siyasi slogan haline getiren ve tespit ettiği sorunların kısa sürede çözülebileceğini dile getiren Gürsoy, yola çıkış öyküsünün detaylarını pazar günü anlatacak.

2019 Yerel Seçimleri’nde Yıldırım’da CHP, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’u aday göstermiş, ittifak gereği İYİ Parti de Erdursun’a destek vermişti. Erdursun yüzde 38 oy alırken AK Partili rakibi Oktay Yılmaz, yüzde 56 ile belediye başkanı seçilmişti.

İYİ Parti Yıldırım’da ilk kez belediyecilik için halkın karşısına çıkıyor.

2002’den bu yana AK Parti’nin her seçimde birinci parti çıktığı ilçede 10 sene sonra bir sağ parti AK Parti’nin rakibi olarak seçmenle buluşacak, projelerini anlatacak.

Mayıs 2023 Seçimleri’nden sonra ağır yara alan İYİ Parti, toparlanmak ve Genel Başkan Akşener’in tabiri ile ‘kaç kilo olduğunu’ görmek için yerel seçimlere tek başına girmeye hazırlanıyor.

Sağ seçmenin ağırlıkta olduğu Yıldırım da İYİ Parti’nin kazanma hedefi koyduğu ilçelerin başında gelenlerden. Kaldı ki pazartesi günü ‘Normal Sorular’ programında konuk ettiğim İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu da yönelttiğim bir soru üzerinde bugün seçime gidilse İYİ Parti’nin Bursa’da en az 3-4 ilçeyi kazanabileceğini dile getirmişti.

AK Parti ve CHP’de henüz hamleler netleşmemişken Ferit Gürsoy İYİ Parti adına yola erken çıkan isimlerden.

Bu yolculuğun nasıl noktalanacağını hep birlikte göreceğiz.

Ancak şunu şimdiden söylemek mümkün: Bursa’da kıran kırana bir seçim yarışı bizleri bekliyor…

HABERLER