Furkan Kahraman
Furkan Kahraman
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Suriyeli çocuklar için Bursa’da hangi okullar yapılacak?

Hatırlarsınız;

Ağustos ayının ortalarında Avrupa Birliği finansmanı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göçmen çocukların eğitimi için 4 ilde okullar yaptırılacağı duyurulmuştu.

Hatta söz konusu okullardan İzmir’de inşa edilen birinin fotoğrafı da basında yer almıştı.

‘Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim Projesi’ adı ile başlayan proje kapsamında Bursa’da da 4 okul yaptırılacağı açıklanmıştı. Okullardan 1’i Nilüfer’de, 2’si Osmangazi’de, 1’i de Yıldırım’da inşa edilecek.

İnşa edilecek okullar 32 derslikli olacak.

Göçmen çocukların eğitimi için; Nilüfer Yenikaraman Mahallesi’ndeki Nedim Öztan İlkokulu, Osmangazi’de Çırpan Mahallesi’ndeki Merinos İlkokulu, Osmangazi Yunuseli’deki Hacı Naciye Kanalıcı Ortaokulu ve Yıldırım’da yapımı planlanan bir okul uygun görüldü.

Yıldırım’daki okulun yeri ihale şartnamesinde Millet Mahallesi’nde, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin arkasında kalan arazi olarak gözüküyor, son durum ne olur hep birlikte göreceğiz…

Yıldırım’daki okul dışındakiler, geçtiğimiz yıl depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okullar arasında bulunuyordu.

Yeni okulların inşaatlarının ortalama bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

 

***

 

Davutoğlu’ndan şaşırtmayan çıkış

 

Eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı, şimdinin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin kuruluş sürecinden bu yana sıkça dillendirilen ve bir ihtimal olarak köşede duran senaryoyu, sorulan bir soru üzerine şu şekilde yanıtlamış:

“Kimden davet gelirlerse gelsin görüşürüm. Benim şahsıma ne yapmış olurlarsa olsun, Hz. Mevlana’nın talebesiyim, gel derim, kimseye git demem. Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti iki yıldır bizim bütün bayramlaşma teklifimizi reddettiler. Ama görüşmek ayrı şey, iş birliği ve destek ayrı şey, ittifak ayrı şey. Görüşürüz herkesle, iş birliği ise ilkesel bir konudur”

Peki Sayın Davutoğlu;

İşbirliği konusu ayrı, ittifak konusu ayrı, destek ayrı şeylerse; siz deyim yerindeyse kovulduğunuz AK Parti ile neyi görüşmeyi hedefliyorsunuz? İki partinin heyetleri bir araya gelerek AK Parti Genel Merkezi bahçesinin peyzaj çalışmalarını mı konuşacak sizce?

Ya da türlü polemiklerle koptuğunuz, düne kadar sert eleştirilerde bulunduğunuz iktidar partisiyle ne görüşmenizi oluşturmaya çalıştığınız tabanınıza nasıl anlatacaksınız?

Davutoğlu, önemli bir kısmın kendisini eleştirmek için hazırda beklediği bir konuyu tam da eleştirilmek istiyormuş gibi yanıtlayarak güzel bir işe imza atmış. Kendisini tebrik ederim.

Tabi yeri gelmişken kendisine tekrar hatırlatalım;

Geçtiğimiz aylarda gayet keskin bir tavır ile 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri ile 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri arasında yaşanan olaylara dair bir iki kelam etmiş, bu konunun devamını getireceğinizi beyan etmiştiniz.

Sahi, ne oldu o mesele?

 

 

 

 

HABERLER