Yeniden Refah Partisi Kestel Adayı Tanır: 5’inci OSB’yi Kestel’e istemiyoruz

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine son 5 gün kaldı. Yerel seçimlere sayılı günler kala, Kestel Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Kestel Belediye Başkan Adayı Önder Tanır, Norm Haber’de Yasemin Güler’in hazırlayıp sunduğu ‘Ortak Akıl’ programının konuğu oldu.

Yeniden Refah Partisi Kestel Adayı Tanır: 5’inci OSB’yi Kestel’e istemiyoruz

Haber: SİMLANUR İNCE

31 Mart yerel seçimlerine çok az bir süre kala Kestel Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Kestel Belediye Başkan Adayı Önder Tanır Norm Haber’i ziyaret ederek, Köşe Yazarı Yasemin Güler’in ‘Ortak Akıl’ programının konuğu oldu. Tanır, Kestel’de hizmete kazandırdığı projeleri değerlendirerek, yeni dönemde yapmayı planladığı projelerini de anlattı. YRP Kestel Adayı Tanır, Kestel’in hava kirliliği sorunu hakkında da konuşarak, sanayi kentsel dönüşüm projesi yapmayı planladığını ve Büyükşehir’in seçim vaadi olan ve Soğuksu’ya taşınması planlanan OSB’yi istemediklerini de dile getirdi.

Yerel seçime son 2 ay kala Yeniden Refah Partisi’ne geçmesi hakkında değerlendirme de bulunan Tanır, ailesi ve çevresiyle yaptığı istişareler sonucunda hizmetlerin aynı çizgide sunulabilmesi adına Yeniden Refah Partisi’ne katıldığını belirtti. Kestel’e hizmet etmekten büyük gurur duyduğunu ifade eden Tanır, Kestel’de yaşayan vatandaşların yeniden kendisine oy verdiği takdirde tüm zorluklara rağmen yoluna aynı çizgide devam edeceğini vurguladı.

“TRAFİK VE PARKLANMA SORUNU UZUN YILLAR İLÇEMİZDE SORUN OLMAKTAN ÇIKTI”

5 yıllık Kestel Belediye Başkanlığı dönemi hakkında konuşan Tanır, ilçede hizmete kazandırdığı projelerden öne çıkanları da sıraladı. 2 yıllık pandemi dönemi ve ardından 6 Şubat depremlerine rağmen hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarını ve vatandaşlara söz verdiği Meydan Projesi’ni hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Trafik düzenlemelerini de döneminin ilk yılında hız kazandırdığını ve otoparklar faaliyete sunduğunu söyleyen Tanır, “Genel manada trafik ve parklanma sorunu uzun yıllar ilçemizde sorun olmaktan çıktı” dedi.

“VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZLERİ FAZLASIYLA YERİNE GETİRDİK”

Projelerini anlatmayı sürdüren Tanır, Türkiye’de marka haline gelen 400 gramlık ekmeği bir liradan satma projesine de değinerek, “5 yıl boyunca vatandaşlarımızı 1 liradan ekmeğimizi buluşturduk. Ekmek ücretlerini düşürecek, düğün salonu kazandıracağız demiştik. Bakkal defterleri borçlarını kapatıyoruz. Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın borçlarını ödedik. Elektrik ve su faturalarını ödeme zorluğu çeken vatandaşlarımıza dokunuyoruz. Gençlerimizin 12 ay boyunca ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Böyle bir atmosferde 5 yılı geride bıraktık. 5 yıl boyunca denk bir bütçe yaptık. Sürdürülebilir ufak tefek borçlarımız var. Zor bir dönemi geride bıraktık fakat vermiş olduğumuz sözleri fazlasıyla yerine getirdik” ifadelerini kullandı.

“KESTEL KALESİNİ ÇOK DAHA KULLANIŞLI BİR ŞEKİLDE HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMAK İSTİYORUZ”

Yeniden belediye başkanı seçildiği takdirde hayata geçireceği yeni projelerden bahseden Tanır, Biz kendimizle yarışacağız. Saydığım pek çok proje Kestel’imizin öz kaynaklarıyla hayata geçti. Kentsel dönüşümü öncelemekle birlikte vatandaşlarımızın talebi olan alışveriş merkezini Kestel’imize kazandırmak istiyoruz. Kale ile ilgili alan projelerini de hazırladık. Süratle bu projeyi hızlandırıp Kestel Kalemizi çok daha kullanışlı bir şekilde halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Seyir Terası projemiz de var. Beyannamemiz de yoktu. Kafeler bölgesini de dizayn edip hayata geçireceğiz. 90 metre yüksekliğinde kule projemiz var. Üzerine de nikah salonu planlıyoruz. Vizyon projelerimizden bir tanesi. İstiyoruz ki vatandaşlarımız 90 metre yüksekliğinde nikah kıyma hayali kursun” diyerek yeni dönem projelerini açıkladı.

400 gramlık ekmeği 1 liradan vatandaşla buluşturma projesinin yeni dönemde de devam ettirmek istediğine dikkat çeken Tanır, “Türkiye’nin en ucuz ekmeğini kırsal mahallerimize ve köylerimize taşıyarak 35 mahallemizde 1 liralık 400 gramlık ekmeğimizi satışa sunmaya devam edeceğiz” dedi.

TANIR’DAN KESTEL’İN HAVA KİRLİLİĞİNE NEFES OLACAK SANAYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Kestel’in öne çıkan sorunlarından hava kirliliği hakkında konuşan Tanır, 10 yılı aşkın süredir hayata geçirilemeyen Çataltepe Projesi’ne vurgu yaparak, “3500 dükkan olarak planlandı. Şu an içinde 125 dükkan var. 3 bine yakın esnafımız mağdur. 3500 dükkanın orada tamamlanmamış ve arkasında binlerce mağdur varken Soğuk Su projesi yapmaya kalkıyorsunuz. İlçemizde şu an 4 tane OSB, 500’ün üzerinde sanayi tesisi var. Hava kirliliği nedeniyle olumsuz etkilenen bir ilçeyiz. Atılan adımlar var ama gelmiş olduğumuz nokta kesinlikle ulaşmak istediğimiz noktadan fersah fersah uzak. İlçemizin kanaatiyle dedik ki 5’incisi olmayacak. Duvarın bir yanında üretim varken, bir yanda insanlar konutlarında yaşamaya çalışıyor. Organize Sanayi Bölgesinin Soğuk Suya taşınma noktasında destekleriz dedik fakat Kestel’in hassasiyetlerinin göz ardı edilmesi bizi rahatsız etti. Farklı ve üzücü girişimler oldu, olmaması gereken, tüm taraflar iyi niyetli yaklaşmış olsaydı güzel adımlar atılabilirdi dedi ve kendisinin Sanayi kentsel dönüşüm projesi yapacağını ifade etti. Tanır, “Kestel bu dönüşümü başlattığı zaman Bursa ve Kestel daha yaşanabilir bir hale gelecek. 1 No’lu Sanayinin taşınması taraftarıyız yoksa biz Kestel olarak bu projenin yanında olmayacağız” diye ekledi

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir