Yerel seçime doğru I AK Parti Bursa’da 5 ilçe başkanı ‘aynı açıklamayla’ istifa etti

Bursa’da 5 AK Parti ilçe başkanı, belediye başkan aday adaylığı için istifa etti. Başkanların istifalarını kamuoyuna duyururken aynı metni kullanmaları dikkat çekti.

Yerel seçime doğru I AK Parti Bursa’da 5 ilçe başkanı ‘aynı açıklamayla’ istifa etti

AK Parti ilçe başkanları toplantısının ardından 5 ilçe başkanı görevinden istifa etti.

Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Gemlik İlçe Başkanı Osman Alemdar, İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Karacabey İlçe Başkanı Erdem İşcan, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu, yapılan toplantının ardından belediye başkan aday adaylığı için istifa etti.

İlçe başkanları istifa kararlarını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Başkanların aynı duyuru metnini kullanmaları dikkat çekti.

Başkanların ortak istifa metinleri şöyle:

BAŞKANLARDAN ORTAK İSTİFA METNİ

“Kurulduğu günden bu yana milletimizin refahı, birliği ve huzuru için kararlılıkla çalışan AK Parti, Türkiye’nin siyaset sahnesinde önemli bir değişimin ve dönüşümün sembolü olmuştur. Partimizin temel değerleri olan adalet, özgürlük, demokrasi ve milli birlik ruhu, Türkiye’nin güçlü bir şekilde ilerlemesi için temel bir direksiyon görevi üstlenmiştir. Toplumumuzun her kesimine kucak açan ve farklılıkları zenginlik olarak gören partimiz, ülkemizin her bir köşesinde birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmiştir.
Böylesine büyük bir siyasi oluşumun içesinde yer alarak sizlerin teveccühü ve desteğiyle çalışmaktan onur duyduğum AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığı görevimden gönül birliğiyle aldığımız karar sonucunda istifa ediyorum.

Görev sürem boyunca, ilçemizin kalkınması ve refahı için büyük bir gayretle çalışmaya özen gösterdik. Projelerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda birçok başarı elde ettik. Birlikte yürüdüğümüz yolculuk boyunca desteklerini esirgemeyen başta Sayın Genel Başkanımıza, İl Başkanımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi iletiyorum.

AK Parti davamızın hizmet maratonu bir bayrak yarışıdır. Partimizin yüklemiş olduğu misyonu görev süremiz boyunca ve elimizden geldiğince ilçemizde taşımaya çalıştık. Bundan sonra da taşımaya devam edeceğiz.”


İstifa eden başkanlardan Ali Erbay ise sosyal medya hesabından duyuru yayınlamadı.

Erbay, diğer başkanların istifalarını açıkladığı saatlerde ilçe yönetim kurulunu topladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir