YRP Bursa Adayı Yalçın’dan son toplantı

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, 31 Mart yerel seçimleri öncesi projelerini anlatacağı son basın toplantısını düzenledi. Bursa trafiğine nefes aldıracak yolların yapılacağını belirten Yalçın, seçildiği takdirde ilk 100 günde yapacağı projeleri anlattı.

YRP Bursa Adayı Yalçın’dan son toplantı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

31 Mart yerel seçimlerine son bir hafta kaldı. Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, seçime bir hafta kala kentte yapmayı planladığı projelerini anlattığı son toplantıyı gerçekleştirdi.

Son proje tanıtım toplantısında konuşmasına başlayan YRP Bursa Büyükşehir adayı Yalçın, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen toplantıda anlattığı projelerden öne çıkanları hatırlatarak konuşmasına başladı.

YALÇIN’IN BURSA TRAFİĞİNE ÇÖZÜMLERİ

Bursa’da ulaşım alanında ilk kez uygulanabilecek bir projesini anlatan Yalçın, şehrin tamamına hakim bir tünel yapmak istediklerini belirtti. Bursa’nın gündemine girmesi gereken bir proje olduğunu söyleyen Yalçın, “Ulaştırma Bakanlığı’na teklif edeceğiz, yapmazsa biz direkt yapacağız” dedi.

Bursa trafiğine alternatif güzergahlar oluşturacaklarını dile getiren Yalçın, “Görükle Köprüsünden, İzmir yoluna baypas bir alternatif yol yapıyoruz ve oradan Çalı’ya bağlanacak. Organize Sanayi’den BUTTİM’e de bir baypas yol yapıyoruz. Bursa trafiğine nefes aldıracak yollar olacak” dedi.

“KENT VERİLERİ MERKEZİ KURACAĞIZ”

Kentin verileri olmadığına değinen Yalçın, “Ben sosyal politikalarla ilgili çalışmalar yaparken ulaşmak istediğim bilgilere ulaşamadım. Ulaşımla, sağlıkla, çevreyle ilgili çok sayıda veriye ihtiyacımız var. Büyükşehir’de oluşturacağımız merkez birçok kurumla protokol yapsın istiyoruz. Kent güvenliğiyle ilgili verilere ihtiyacımız var. Kent verileri merkezi kurup karar vericilerin önüne koymamız gerekiyor” diye konuştu.

“DAĞ İLÇELERDİNDE EKO MAHALLELER KURARAK ORGANİK TARIMI DESTEKLEYECEĞİZ”

Bursa’da kuzey, güney koridoru bilinmiyordu diyen Yalçın, “Biz anlatınca diğer adayların projelerinde de gördüm. Dağ ilçelerinde yapacağımız eko mahalleler de organik tarımı desteklemeyi amaçlıyoruz. İhracat odaklı bir proje ve kırsal kalkınmayı destekliyor” diyerek geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna duyurduğu projelerden ilgi görenleri açıkladı. Yalçın, konuşmasının devamında Nilüfer Çayı Rekreasyon ve Tünel Projesi’ni tekrar hatırlatarak ‘Bursa’nın bir numaralı sorunlarından’ biri diyerek hatırlattı.

‘Yenilenebilir enerji üreten bir şehir olmalıyız’ diyen Yalçın, “Bursa’nın kullandığı enerjiyi yenilenebilir enerjiden kullanma hedefi olmalı. Kentsel dönüşüm çalışmalarını yeşil bina anlayışıyla yürütmek istiyoruz” diyerek yenilenebilir enerji kullanımının önemine de vurgu yaptı.

İznik muhteşem turizm geliri oluşturacak bir yer diyen Yalçın, “Orası tarihi bir eser. Şu an bir lira bile kazandırmıyor. Elimizdeki değer İznik’in karşılığını bu şehir almalı” dedi. Döngüsel ekonomi projesini anlatan Yalçın, “Bursa geri dönüşüm ağırlıklı ekonomisini yönetmeli. Girdilerini geri dönüşümle sağlamayı amaçlamalı” diye konuştu.

“BURSA DÜNYA ÇAPINDA FESTİVALLER ŞEHRİ OLSUN İSTİYORUZ”

Yeni açıklayacağı projelerini anlatmaya geçen Yalçın, kent ekonomisi ve kültür sanat, spor alanında yapmayı hedeflediği projelerini kısaca özetledi. Yalçın, “Bursa, dünya çapında festivaller şehri olsun istiyoruz. Her gencimiz sporla ilgilensin. Ata sporları organizasyonları teşvik etmemiz gerekiyor. Dünya çapında jimnastik kulübü kurulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Dijitalleşme yönünde projelerini anlatan Yalçın, akıllı şehir uygulamalarının takip edilmesini istediklerini belirtti.

YALÇIN, BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİRSE İLK 100 GÜNÜN YOL HARİTASI HAZIR

Belediye Başkanı seçildiği takdirde ilk 100 günde nasıl bir yol izleyeceğini açıklayan Yalçın, tanışma ve devir teslimin ardından akademik danışma kurulu oluşturacağının altını çizdi. Yalçın, “Üçüncü gün, çok acil işimiz var. Emekliler ve düşük gelirli vatandaşlar ile ilgili sosyal plan toplantısı yapacağız. 4. gün 1 bölü binlik plan toplantısı yapılacak. Tüm birimlerden brifing ve durum tespitleri yapıp bağlı kurumlardan ve şirket yöneticilerinden brifing alacağız. Kentsel planlamaların alt toplantılarını yapıp uzmanlarla buluşarak kentsel ulaşım toplantısı yapacağız. Bursa’da kentsel dönüşümde ne durumda olduğumuzu tespit edeceğiz. Çevre sorunlarını konuşarak yenilenebilir enerji toplantısı yapacağız. Bursa’nın sanayicilerini toplayarak taraflar toplantısı yapacağız. Bunu çözemezsiniz Bursa’nın bütün meseleleri ağırlaşacaktır. Bu şehrin elimizden kaymaması için bu konunun üzerinde durun. Sanayi yerleşimi uyumu mutlaka olmalı. Tarım, gıda, hayvancılığa çok önem vereceğiz. Kırsal, kalkınma, kırsal mahalleler toplantısı yapacağız. Çok ciddi bir nüfusun kırsala geri döneceğini göreceksiniz. Turizm ve bileşenlerini buluşturacağız. Alt yapı koordinasyonu toplantısı yapıp ardından 20. günde eğitim ve bilim taraflar toplantısı yapılacak. Herkese bir görev göreceğiz. Burada bürokrasi yok. Çıkacak kararları, meclisimizden geçirip bürokrasiye vereceğiz. Uzmanlarla politikalar belirleyeceğiz. Turizm odaklı kuzey uydu kent çalışma grubu yapacağız. Çalışma gruplarına bir aylık süre veriyorum” diye açıkladı.

Kentin göstergelerini izleyecek ve kent verileri merkezi çalışma grubu oluşturacaklarına dikkat çeken Yalçın, “Çalışma gruplarının zaman planlamaları yapılacak. 74. ve 99. gün arasında çalışma grupları raporları ve projelerini değerlendireceğiz. 100. günde bürokrasiye hedeflerin verilmesi ve bütçelendirme yapacağız” dedi.

YALÇIN ADAYLARIN SEÇİM KAMPANYASINI ELEŞTİREREK, SEÇİM KAMPANYASI BOYUNCA HARCADIĞI PARAYI AÇIKLADI

Yalçın, projelerini açıkladığı konuşmasının ardından Bursa’da adayların seçim kampanyalarına eleştirilerde bulundu. Bursa’nın öne çıkan sorunlarının gündemde tutulmamasına tepki gösteren Yalçın, “Bir bina giydirmek 150 bin lira ile 2 buçuk milyon lira arasında. Sahada emekliler önümüze geçiyorlar. Vatandaş aç. Bursa’da 2 adayımızın toplam harcamaları emeklilere dağıtsak, hükümetin veremediği 3 bin lirayı her emekliye verebilirlerdi” diyerek seçim kampanyası için kendisinin 4 milyon 700 bin lira harcadığını açıkladı.

Yalçın, “Belki de benim harcadığım toplam para, bir kurumla anlaşıp ödedikleri para kadardır. 2 milyon lira yeğenimden borç aldım ve bir dairem vardı onu sattım” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN OYLARINI BEN BÖLMÜYORUM”

Sahada büyük bir memnuniyetsizlik olduğunu dile getiren Yalçın, emekliler ve küçük esnafın seçimlerde belirleyici olduğunu vurguladı. Yalçın, “Yeniden Refah Partisi adayı Sedat Yalçın AK Parti’nin oylarını bölecek diyorlar. Ben oyları bölmeyeceğim. Emekliler ve küçük esnaf halinden memnun değil. Seçimlerde belirleyici olacaklar. AK Parti’deki oy düşüşlerinin sebebi bu gruplar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir