YSK’dan yeni uygulama: Hangi aday ne kadar imza topladı?

YSK Başkanı Ahmet Yener, “Bugün itibariyle il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin takibi mümkündür. Şeffaf bir ortam yaratmak amacıyla süreç takip edilebilir.” dedi.

YSK’dan yeni uygulama: Hangi aday ne kadar imza topladı?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarımız dün kurulumuz tarafından ilan edilmiştir. Bugün aday gösterilmek istenenlerin imza süreci başlamış olup 27 Mart Pazar günü saat 20.00 itibarıyla sona erecektir.

YENİ UYGULAMA

Kurulumuzun yapmış olduğu yeni bir uygulama ile bugün itibarıyla il ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin takibi mümkün olacaktır. Şeffaf, güvenli bir ortam yaratmak amacıyla bu uygulamamız isteyen adaylarımıza ve temsilcilerimize imza süreci sona erene kadar takip etme imkanları vardır.

YSK’nın sitesinde saat 10.00 itibariyle adayların topladıkları imza sayısı şöyle:

 

YSKdan yeni uygulama: Hangi aday ne kadar imza topladı

3 İSMİN ADAYLIĞI REDDEDİLMİŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyen Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz’ın başvurularını “müracaatların bizzat Kurula yapılmadığı” gerekçesiyle reddetmişti.

YSK BAŞKANI: İMZA SÜRECİ ANLIK OLARAK TAKİP EDİLEBİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 100 bin imza süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Yener, “Bugün itibariyle il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiği anlık olarak takip edilebilecek. Bu uygulamamız salonda isteyen adaylarımız ve temsilcilerimiz tarafından takip edilebilecektir” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir