Yunanistan’a uyarı: Türkiye hiçbir şekilde müsaade etmeyecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde ve İyon Denizi’nde iki deniz parkı kurmayı planladığını, Türkiye’nin hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğini söyledi.

Yunanistan’a uyarı: Türkiye hiçbir şekilde müsaade etmeyecek

AK Parti’de 31 Mart’ta yapılan yerel seçim sonrası ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı bugün gerçekleşirken toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etti.

MKYK toplantısında 31 Mart yerel seçiminin sonuçları, İsrail ile İran arasındaki gerilim, İsrail saldırıları altındaki Gazze’deki gelişmeler ve terörle mücadele operasyonlarının masaya yatırılması bekleniyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhurbaşkanımızın iç ve dış politikaya dönük değerlendirmeler oldu.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

Netanyahu ve ekibinin katliam siyaseti takip etmesiyle birlikte bölgedeki tansiyonun daha da yükseleceğini ifade etmiştik. Bir şekilde Netanyahu ve ekibi bölgesel bir savaş çıksın ve ABD dahil olsun diye riskli bir senaryonun peşinde koşmaktadır. Burada ABD dahil herkesin sağduyulu olması gerekmektedir.

Cumhurbaşkanımızla ilgili ithamların hiçbir gerçekliği yoktur. Siyasi hayatının her aşamasında sürdürdüğü çizgi bugün de devam etmektedir. ‘Türkiye elinden geleni yapmıyor’ şeklindeki değerlendirmeler doğru değil. Elimizden geleni tam kapasiteyle yapıyoruz. Filistin meselesi bizim için sıradan bir konu değildir, milli siyasetimizin bir parçasıdır.

Yunanistan’dan sıkıntılı bir adım atıldı. Çevre faaliyeti altında Ege Denizi’nde ve İyon Denizi’nde iki deniz parkı kurmayı planlıyorlar. Yunanistan’a bir kere daha diplomasi yolundan ayrılmaması gerektiğini ve bu çerçevede de deniz parkı eylemlerine Türkiye’nin hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğini söylüyoruz.

‘EKONOMİ YÖNETİMİNE GÜVENİYORUZ’

Ekonomik programımızı yürüten bakanımız Mehmet Bey’le ilgili birtakım spekülasyonlar sosyal medyada dolaşıma sokuluyor. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır. AK Parti olarak ekonomi yönetimine teşekkür ediyor, desteklediğimizi ifade ediyoruz.

SORU – CEVAP

Kabine’de değişim olacak mı?

Yaptığımız çalışmalarda, seçimin sayısal sonuçlarını değerlendiriyoruz. Siyasal sonuçlarını değerlendirme aşamasına da geldik. Hangi tavrımızı vatandaşımız beğendiyse onu güçlendireceğiz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir