Zafer Partisi Yıldırım adayı Gürsoy: Nilüfer bizi kıskanacak

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala parti adayları da saha çalışmalarına hız kazandırdı. Norm Haber Köşe Yazarı Yasemin Güler’in sunduğu ‘Ortak Akıl’ programına konuk olan Zafer Partisi Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ferit Gürsoy, plan ve projelerini aktardı. Gürsoy, önemli açıklamalarda bulunurken, Yıldırım’ın sorunlarını ve çözümlerini bildiğini belirtti. Gürsoy, “Biz Nilüfer’i kıskanmayacağız, Nilüfer bizi kıskanacak. Yıldırım’dan giden pişman olacak” iddialarında bulundu.

Zafer Partisi Yıldırım adayı Gürsoy: Nilüfer bizi kıskanacak

Haber: SİMLANUR İNCE

Norm Haber Köşe Yazarı Yasemin Güler’in hazırlayıp sunduğu ‘Ortak Akıl’ programının konuğu olan Zafer Partisi Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ferit Gürsoy, önemli açıklamalarda bulundu. Gürsoy, Yıldırım’da yanlış yapıldığını düşündüğü sorunları anlatarak, Yıldırım’ı yaşanabilir bir ilçe haline getireceğini vurguladı. Gürsoy konuşmasının devamında, “Yıldırım’da siyasetin dili değişecek. Yıldırım’ı kıskanacaklar. Biz Nilüfer’i kıskanmayacağız, Nilüfer bizi kıskanacak. Yıldırım’dan giden pişman olacak” dedi.

“YILDIRIM’IN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Hem Yıldırım’da hem de Büyükşehir’de Meclis Üyeliği yaptığını belirten Gürsoy, bu süreçte sahada aktif olarak bulunduğunu, vatandaş ile iç içe olduğunu, vatandaşın derdi ve sorunu olduğunda 24 saat kendisiyle iletişime geçebildiğini belirterek konuşmasına başladı. Siyasette 5 yıldır var olduğunu söyleyen Gürsoy, çevresindeki insanların ve annesinin ısrarıyla siyasete girdiğini belirtti. Yıldırım’ın sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Gürsoy, çözümleri de iyi bildiğini ve sadece muhalefet olmak düşüncesiyle aday olmadığının altını çizdi.

“YILDIRIM’I YAŞANABİLİR HALE GETİRECEK PROJE YOK”

Yıldırım’ın sorunlarını sıralayan Gürsoy, öncelikle Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşmasından bir cümlesini vurguladı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a, ‘5 yıl önce neredeydik? Şimdi neredeyiz? sorusunu yönelttiğini söyleyen Gürsoy, “100 projeye imza attık billboardları görüyorum. Sayın Oktay Yılmaz’a sesleniyorum. Başlayıp bitirdiğiniz 5 proje sayın. Var olanı yıktık, tamir ve tadilatını yaptık. Eskiden başlamış projelerin kurdelalarını kestik. Yıldırım’ın çevresini değiştirecek, Yıldırım’ı yaşanabilir hale getirecek proje yok. Yıldırım’da yerlerimizi sığınmacılara bıraktık” dedi.

“YILDIRIM’DA GELEN TURİSTLERİ AĞIRLAYACAK 5 YILDIZLI BİR OTEL YOK”

Yıldırım’da turizm, kültürel, ticaret anlamında çok önemli mekanlar olduğunu vurgulayan Gürsoy, bebe konfeksiyonunun kalbi olan Vişne Caddesi’nde ve dini turizmin yoğunlukta olduğu Yıldırım’da 5 yıldızlı bir otelin olmadığına dikkat çekti. Gürsoy, “Dışarıdan gelen insanları burada barındıracak, ekonomiye katkı sağlayacak hiçbir şeyimiz yok. Vişne Caddesi’ne gelen nerede konaklayacak? Gelen turist, iş insanının burada keyifli vakit geçireceği ortamlar olursa orada tutarsınız. Geliyor, geziyor ve gidiyor. Çok parası olan Uludağ’da kalıyor. Çok merak eden günübirlik turlarla geliyor” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR MADDİ, GÜVENLİK, TRAFİK ANLAMINDA MUTLU DEĞİL, VATANDAŞ AÇ GEZİYOR”

Yıldırım’da bir diğer sorunun trafik olduğunu belirten Gürsoy, Yıldırım’ın nüfusunun 750 bin olduğunu, önce sorunların tespit edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 2 bin liralık kiralık evlerin 10 bin liraya çıktığını söyleyen Gürsoy, vatandaşın barınma sorununa da dikkat çekti. Saha çalışmaları kapsamında 11-12 pazar yerini ziyaret ettiğini belirten Gürsoy, “Bu maaşlarla insanlar o pazardan alışveriş yapamıyor. Pazarcıyla el sıkışıp geçmiyorum, pazarcıyla ürün satıyorum. Yıldırım’da insanlar maddi, güvenlik, trafik, otopark anlamında mutlu değil. Binaları giydireceksin, resimleri boy boy koyduracaksın. Yıldırım’da vatandaş aç geziyor. Buradan da söz veriyorum. Bir dönem belediye başkanlığı görevini yaparım bir daha talip olmam. Bir şeyleri başlatın, arkadan gelen onu bitirir. Tespiti doğru yapıp, adımları doğru atacaksın. Doğru iş yapacaksın. Anlatacağım projelerde belediyenin 50 kuruşunu harcamadan çözüm bulunacak” açıklamalarında bulundu.

Yıldırım’da yapılan yanlış projeleri anlatan Gürsoy, “İsmail Hakkı Edebali döneminde mahalle bazlı kentsel dönüşüme girdiler. Sadece proje yapmak için 100 milyon lira para harcandı. Oktay Yılmaz, ‘ada bazlı kentsel dönüşüm yapacağım’ dedi. Ben metrekare bazında kentsel dönüşüm yapacağım. O planı yaparken sadece o bölgenin değil adanın planını yaparım. Tek planda adanın problemi çözülür. Mülkiyet sorununu çözmeden, vatandaşın sorununu çözemezsin” dedi.

“KAÇAK YAPI BELEDİYELERİN SORUMLULUĞUNDAN ALINMALI”

Yıldırım’daki kaçak yapı sorununa da değinen Gürsoy, kaçak yapının mantığına uymayan bir zihniyet olduğunu söyleyerek, “Elektriğini, suyunu verdiğin eve kaçak yapı diyemezsin. Belediyeler oy kaybetmemek için bunlara göz yumuyorlar. Belediyenin sorumluluğundan kaçak yapıların çıkması lazım. Vergiyi alıyorsun, sonra kaçak yapı yapıyorsun diyorsun. Depremle ilgili kimse plan yapmıyor. 100 binlik planlar şimdiden yapılmalı” diye konuştu.

“GENÇLERE, KADINLARA DESTEK VERECEĞİZ”

Gürsoy konuşmasının devamında, Yıldırım’da atıl kalan projeleri sıralayarak devam etti. Bunlardan birinin Sular Vadisi olduğunu belirten Gürsoy, “Sular Vadisi’ni yapmayın dedik. 60-70 milyon lira harcadılar. İlk su verdiklerinde çöktü. Teleferik Pazarı, inşa olarak çok güzel fakat o bölgenin yüzde 70’i emekli. O bayırı insanlar çıkamıyor. Millet Mahallesi Pazar yeri harika bir projeydi ama eksik bir projeydi. 3 katlı, otoparkı var. Üst katında bir düğün salonu olabilir. 70 bin lira bir düğün salonu. Gençler düğün yapamıyor” dedi. Gençlere, kadınlara, ailelere destek vereceğini vurgulayan Gürsoy, “Yıldırım’ın yüzde 60’ı dar gelirli insanlardan oluşuyor. Kadın kooperatifi yapmak çok mu zor? Her mahalleye bir kooperatif kur. Tanzim satış ofislerini kesinlikle geri açacağız ve ürünleri kadın kooperatiflerinden alacağız. Evde ürettiklerini, belediye olarak ben peşin parayla alacağım. Reklamını ben yapacağım. İnsanları bu kooperatiften ürün alması için tanzim satış ofislerine yönlendireceğim. İlk yıl kooperatiflerinin yüzde 60’ını kurmuş olacağım, tanzim satış ofislerinin yüzde 50’sini ilk yıl bitireceğim” diye anlattı.

GÜRSOY’DAN SIĞINMACI ÇIKIŞI!

Zafer Partisi’nin sığınmacılara karşı bir kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çeken Gürsoy, “Ekonomik, sosyokültürel birçok etkisi var. Bize yapılan eleştirileri şiddetle kınıyorum. Günde en az 3 program yapıyorum. Sığınmacıları ülkelerine nasıl göndereceksiniz diyorlar. Önce doğru tespit yapacağız. 80 bin kayıtlı göçmen var. Bunların içerisinde sadece Suriyeli değil Afgan da var Pakistanlı da. Önce bunları tespit edeceğiz. Kaçakları Yıldırım’dan yoğun bir çalışmayla göndereceğiz. Belediyenin vermiş olduğu ruhsatlar gözden geçirilecek. Bolu bunun bir örneği. İşte bunu yapacağız. Bolu benim rol modelim. Belediyeden verilen yardımlar kesilecek. Benim vatandaşım açken, ben işsiz güçsüz keyif satanları Yıldırım’da barındırmayacağım” ifadelerinde bulundu.

“YILDIRIM’DAN GİDEN PİŞMAN OLACAK”

Yıldırım’ı yaşanabilir bir ilçe haline getireceğini belirten Gürsoy, “Afişlerle duvar giydireceğinize 4 fakirin karnını doyurun. Ben öyle yapacağım. ‘Devletin parası deniz, yemeyen keriz’ düşüncesi değişmeden hiçbir şey değişmez. Yıldırım’da siyasetin dili değişecek. Yıldırım’ı kıskanacaklar. Biz Nilüfer’i kıskanmayacağız, Nilüfer bizi kıskanacak. Yıldırım’dan giden pişman olacak” iddialarında bulundu.

“OTOSANSİT’İN YERİ DEĞİŞECEK”

Yıldırım’daki trafik sorununa çözüm önerisi sunan Gürsoy, Otosansit’in yerini değiştirerek, trafiğe bir rahatlama getirilebileceğini dile getirdi. Gürsoy, “Belediye’nin yerini Otosansit’e bırakacaktık. Hem çözüm olacaktı hem biz kazanacaktık. Kamyon Garajını kaldıralım dedik. 50 tane kamyoncu firmasını mutlu edeceğim diye, 750 bin kişiyi sıkıntıya sokamam. Sanayiler olmuş, şehrin göbeğinde. Yıldırım’da bir tane özel okul yok. Yıldırım’dan, Nilüfer’e okula gidiyor öğrenciler. Bu sorunun tamamı çözülmese de trafik sorunu hafifler. Oktay Başkan 100 projesini açıklasın. Ben meclis üyesi olarak insanların hayatına dokunan 5 proje görmedim” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir