Zelenski, savaşın sıfır noktası Bakhmut’ta

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus ordusuyla şiddetli çatışmaların devam ettiği Bakhmut şehrini ziyaret ederek askerlerle bir araya geldi.

Zelenski, savaşın sıfır noktası Bakhmut’ta

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile şiddetli çatışmalara sahne olan Donetsk bölgesindeki Bakhmut şehrine ziyaret gerçekleştirdi.

Bölgedeki son duruma ilişkin komutanlardan bilgi alan Zelenski, askerlere devlet ödülü verdi.

Hizmetlerinden dolayı askerlere teşekkür eden Zelenski, “Bugün, ülkenin doğusundaki Donbass’ta bulunmak, askerlerimize ödül vermek, teşekkür etmek ve ellerini sıkmak benim için onur verici. Ülkemizi, Ukrayna’nın doğusunu ve egemenliğimizi koruduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Zelenski, Donbass ziyareti çerçevesinde hastanede tedavi gören askerleri de ziyaret etti.

Tedavileri devam eden askerlere de devlet madalyası takdim eden Zelenski, çalışmalarından dolayı askerlere teşekkür etti.

Zelenski daha sonra, komutanlarla bir araya gelerek Donetsk bölgesindeki güvenlik durumuyla ilgili bilgi aldı. Özellikle Lyman şehrindeki operasyonlar hakkında komutanlarla bilgi alışverişinde bulunan Zelenski, “Yıkılan bölgelere kesintisiz şekilde su ve elektrik sağlanması için de ayrıca görüşmeler gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir