Abidin Usta Osmanlı Sofrası Uludağ Üniversitesi’nde

Abidin Usta Osmanlı Sofrası Uludağ Üniversitesi’nde

Bursa’nın yakından bildiği ve yemek sektöründe hizmet veren Abidin Usta, şube halkasına bir yenisini ekledi. Abidin Usta Osmanlı Sofrasının 6. Şubesi Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusunda açıldı.

Tarihi Tuz Pazarı’nda Abidin Özen tarafından 1967 yılında açılan lokanta ile temelleri atılan, Bursa’nın vazgeçilmez lezzet durakları arasında yerini alan ‘Abidin Usta’ BUÜ Görükle Yerleşkesi’nde yeni şubesinin kapılarını açtı.

Gerçekletirilen açılış törenine Eski Dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe  AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen,  Ahmet Kılıç,  önceki dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak katıldı.

Yeni şubenin açılışı lezzet tutkunlarının ilgisini çekerken Abidin Usta Osmanlı Sofrası Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen konuşmasında, BUÜ Görükle Yerleşkesi’ndeki restoranın 12 Şubat’tan beri hizmet ettiğini belirterek  “Tam olarak 6 şube ve 80 çalışanıyla yola devam ediyor. Her açılışımızda ve şubemizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Ardından kürsüde konuşan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Abidin Usta Osmanlı Sofrası’nın kurucuları 1958 yılından itibaren güzel bir miras bıraktılar, bizlerde onlardan sonra gelen kuşaklar olarak ilerletmeye devam ediyoruz. Bursa halkı da Abidin Usta’yı sahiplendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Abidin Özen’in iş hayatında bize bıraktığı bazı ilkeler vardı. Bir insan başarıya ulaşmak istiyorsa tutumlu ve yenilikçi olmalı diyordu. Hizmet sektörüne ilişkin ise müşteriyi kimse kandıramaz diyordu bizlerde onun nasihatlarını dikkate alıyoruz.”


Eski Dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise “Öncelikle tarihi geçmişe sahip olan Abidin Usta Osmanlı Sofrası’nın kurucusu Abidun Usta’yı anıyorum. O lezzetlerden hepimiz tattık. İnsan sevgisini katınca böyle oluyormuş. Fiyat endeksininde bu kampüste okuyan öğrencilerimize uygun yapılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir