AK Parti Bursa’da yerel seçim hazırlığı I Gürkan: 20 Şubat’a kadar her şey olabilir

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, belediye başkan adaylarının açıklanmasının Ocak ayına sarkabileceğini belirterek, “Hedefimiz en fazla oyu getirecek adayı bulmak.” dedi. YSK takvimini işaret eden Gürkan, “20 Şubat’a kadar her şey olabilir” diye konuştu.

AK Parti Bursa’da yerel seçim hazırlığı I Gürkan: 20 Şubat’a kadar her şey olabilir

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, yerel seçim sürecine ilişkin açıklamalar geldi.

Olay gazetesi başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a konuşan Gürkan, şunları söyledi:

‘ADAYLAR İLLE DE BAŞVURANLAR ARASINDAN OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK’

“Her ilçenin kendine göre talepleri ve beklentileri var. Müracaatlar da bu doğrultuda oluştu. Fakat şu da var: AK Parti’nin belediye başkan adayları ille de bu başvurular üzerinden olacak diye bir şey yok. Temayül sonrası, bu aday adaylarının isimleri üzerinden yeniden isim analizi yapmak için anketlere çıkacağız.”

‘HEDEF EN FAZLA OYU GETİRECEK ADAYI BULMAK’

“Hedefimiz, en fazla oyu getirecek adayı bulmak. Onun için; yalnızca aday adaylarını değil, anketlerde potansiyel isimleri de soracağız. Aday adayları ve potansiyel isimleri sahaya sürüp, sonra adaylarımızı açıklayacağız.”

’20 ŞUBAT’A KADAR HER ŞEY OLABİLİR’

“Sayın Cumhurbaşkanımız ocak ayına sarkabileceğini iade etti. Aceleci değiliz, ama dikkatli davranıyoruz. Yine Cumhurbaşkanımızın mutlaka olacağını söylediği değişimin sınırlarını ölçmeye çalışıyoruz. YSK açıklamasına göre aday adayları 20 Şubat’ta bildirilecek. O zamana kadar her şey olabilir.”

‘MUHALEFETİN CESARETİ YOK’

“Muhalefet partilerinden bir duruş bekliyorduk, ama yine gösteremiyorlar. Dönmeyiz dedikleri masalara dönüyorlar, tek başlarına gireceklerini söyleyip yeniden görüşme yapıyorlar. Vatandaşımız bunları görüyor. Kendi adaylarıyla sahaya çıkacak cesaretleri olmadığını gösteriyorlar. Türkiye’de bir elin parmaklarını geçemeyecek kadar belediye alabileceklerini biliyorlar.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir